Folk bader på Kjærstranda camping

NAFs eldste campingplass

Nyt sommeren på Kjærstranda

Vil du oppleve det stedet i Norge der det statistisk sett er svært gode muligheter for sol og varme? Opplev Brunlanesrivieraen når du besøker vår eldste campingplass, Kjærstranda camping.

Stor campingplass for hele familien

Strekningen mellom Larvik og Helgeroa kalles av mange Brunlanserivieraen på grunn av sitt gode sommerklima og flotte sandstrender. Området rommer 6-7 store campingplasser og flere små. Midt i smørøyet ligger Kjærstranda camping ved Naverfjorden og tilbyr gode ferieopplevelser for hele familien.

Her møtes både pensjonister og barnefamilier og det er gode muligheter til både late dager ved fjorden eller en mer aktiv ferieform med utflukter i området rundt og campingplassen som fast base.

Foto 2: Gammel årgang: Kjærstranda camping har tatt imot sommergjester siden 1929 og samarbeidet med NAF fra 1932. Disse bildene ble tatt i 1933.
Svart/hvitt bilde av folk på camping i 1933
Svart/hvitt bilde av folk på camping i 1933

Norges eldste campingplass?

Om Kjærstranda camping er Norges aller eldste strides de lærde om, men det er ikke langt unna. Kjærstranda camping er i hvert fall den eldste campingplassen med NAF flagg ved porten. Den har tatt imot sommergjester siden 1929 og samarbeidet med NAF fra 1932.

Den svært populære campingplassen kan tilby bortimot 250 plasser til campingvogner, bobiler og telt, og de aller fleste gjestene bor på plassen stor deler av sommeren. Mange storfamilier har en campingvogn som de skifter på å bruke gjennom hele sommeren slik at de utnyttes mye. -200 av plassene er opptatt av fastliggere og vi har gjester som har bodd her fast i 40 – 50 år sier Bernt Petter Kjær som har drevet plassen i mange år, men nå har overlatt sjefsjobben til sønnen Bård.

Bortsett fra perioden fra 1982 til 2002 har det vært familien Kjær som har sittet ved roret, så langt i fire generasjoner. I nevnte periode var det for øvrig, Kjell Kristiansen, NAFs legendariske campingmann som drev Kjærstranda camping.

To menn i et rom på camping
Fire generasjoner: Familien Kjær har drevet campingplass på gården sin i mange år. Her er de to siste. Bernt Petter har trukket seg litt tilbake og nå er det fjerde generasjon, ved Bård som holder i roret.

Mange kreative sjeler

At gjestene trives og at de fleste har bodd der en stund er forresten ikke vanskelig å se når man vandrer rundt på området. Hver «tomt» er på ca. 140 kvadratmeter og skal romme campingvogn, spikertelt og bil, men i tillegg har mange kreative gjester innredet plassen med plattinger, hekker, murer og sommermøbler.

Til og med små hager med blomster og monumenter er på plass flere steder. Mange pensjonister tilbringer lange perioder på campingplassen, men også mange barnefamilier har funnet ut at campinglivet er en fin ferieform.

Foto 2: 140 kvadratmeter tomt til sommerboligen er ikke mye, men mange kreative sjeler utnytter plassen godt. Foto: Per Roger Lauritzen
Telt på campingplass
Bilde av skilt

Medlemsrabatt

Rabatt på camping

Som medlem hos oss i NAF Du får 5–10 % rabatt hos alle campingplasser i NAF Camp.

200 meter lang strand

Selve juvelen på campingplassen er den ca. 200 meter lange stranda som ligger skjermet til ved Naverfjorden. Stranden inneholder sand av fremste kvalitet og byr i tillegg på ypperlig utsikt utover mot Skagerrak.

Når sol og varme er på plass er det et yrende liv på stranda, men selv på dager det er heller kjølig er stranda et fint sted å oppholde seg. Flere av campingjestene har også med seg egen båt som ligger på svai utenfor stranda. Ved stranda er det selvfølgelig en lite restaurant som tilbyr både avkjølende ogvarm mat.

Reis til Stavern: Mange bruker campingplassen som base for turer i området rundt. Opplev Fredriksvern, Norges første hovedstasjon for marinen. Foto: Per Roger Lauritzen

Kjærstranda camping byr på mer enn mulighetene for late dager ved fjorden. Langs stranda passerer Kyststien som strekker seg mellom Stavern og Helgeroa, og enda lenger. Å vandre langs den er populært, og det er folk underveis nesten hele året.

Langs Brunlanesrivieraen er det også et ganske omfattende nett av mindre veier og gode stier som innbyr til sykkelturer. Det er også en mulighet mange av gjestene på NAFs eldste campingplass benytter seg av.

Publisert: 21. juni 2024

Sist oppdatert: 8. juli 2024

Per Roger Lauritzen,

Les også


Fant du det du lette etter?