Vakker biltur langs Vestfoldkysten

Vestfoldkysten er vel verdt en liten bilrundtur og noen korte fotturer om været lager seg i vinterhalvåret.


Liten båthavn.
Foto: Per Roger Lauritzen / © NAF

Særlig når det første lille snødrysset har lagt seg over holmer og skjær er det et vakkert syn som møter de få som velger denne tiden av året til å oppleve denne vakre sommerkysten.

Tjøme-kysten

Et fint sted å besøke er kysten av Tjøme. For å komme dit følger du FV308 fra Tønsberg og over Nøtterøy. Utmerkede steder å komme i nærkontakt med kysten og lyset er Brøtsø og Hvasser, for ikke å snakke om Verdens ende, helt ytterst.

Brøtsø. En øy i Færder kommune.
Nærkontakt med kysten; Brøtsø. Foto: Per Roger Lauritzen / © NAF

Brøtsø. Øy i Færder kommune.
Nærkontakt med kysten; Brøtsø. Foto: Per Roger Lauritzen / © NAF

På Nøtterøy kan du kombinere turen med en trivelig førjulsovernatting på tradisjonsrike Engø gård. Det er et av De historiske hotellene og byr både på god mat og ditto senger.

Fottur til Tønsberg tønne

Neste dag kan du returnere til Tønsberg og følge FV 303 gjennom Stokke til Sandefjord. Her drar du ut i Østerøya, den ene av de to halvøyene som strekker seg sørover i Sandefjord kommune.

Ytterst på Østerøya kan du parkere ved Yksenøy og ta den halvtimes fotturen ut til Tønsberg tønne. Den flotte steinvarden der ute er en av Norskekystens eldste sjømerker, og byr på utrolig utsikt mot skjærgården og havet utenfor. Blant annet ser du over til sørspissen av Tjøme. På en kort novemberdag får du med deg starten på solnedgangen der ute før du returnerer til bilen.

Staselig hotellovernatting

Sandefjord har også mange gode overnattingssteder. Ærverdige Hotel Kong Carl , som er et av de historiske hotellene er et godt forslag. Et annet er det staselige Rica Park Hotel, nesten midt i byen. Nå i november starter julebordsesongen også, og julebordene på Park er verdensberømte i hele Sandefjord. Det kan derfor også anbefales før du returnerer til hverdagen.


Fant du det du lette etter?