Frist for EU-kontroll

Du er selv ansvarlig for å huske når bilen din skal på EU-kontroll og gjennomføre godkjent EU-kontroll innen fristen. Hvis ikke vil bilen bli avskiltet av myndighetene. NAF hjelper deg å huske når du har kontrollfrist for din bil. Finn fristen i søkemotoren nedenfor. Du kan samtidig bestille gratis varsling om kontrollfristen fra NAF.

Når må bilen til EU-kontroll?

Bestill EU-kontroll her

EU-kontroll er ingen kvalitetssjekk av bilen

EU-kontroll er ingen kvalitetssjekk av bilen, men skal avdekke om kjøretøyet tilfredsstiller minstekravene til sikkerhet og miljø for å kjøre på veien. Kontrollpunktene omfatter blant annet sikt, bremser, lys, støy og avgasser.

De minste feilene får du rette selv uten ny etterkontroll. Er feilene større, vil kontrollinstansen ikke godkjenne kjøretøyet, og varsler Statens vegvesen om dette. Da må manglene utbedres og kjøretøyet vises på nytt.

EU-kontroll som salgsargument

Det er viktig at bilen er godkjent og trafikksikker, og dermed kontrollert. Men EU-kontroll er ingen kvalitetskontroll. Bilen kan ha store feil og være i nokså dårlig stand før den får kjøreforbud. Skal du ha en skikkelig tilstandsrapport bør du investere i en NAF Test av bilen, enten du skal selge eller kjøpe bil. EU-kontrollen er intet salgsargument, men en selvfølge.

EU-kontroll for bruktimporterte kjøretøy

For alle bruktimporterte kjøretøy er kontrollfristen et år etter førstegangsregistrering i Norge.

EU-kontroll for andre kjøretøy

Kjøretøy registrert for 10 personer eller flere, samt taxier og ambulanser skal på EU-kontroll senest 12 måneder etter førstegangsregistrering. Deretter er kontrollen årlig.

Alle personbiler opp til 7500 kg skal kontrolleres første gang etter 4 år og deretter hvert andre år.

Ofte stilte spørsmål om frist for EU-kontroll