Alt du må vite om ladebrikker, ladeapper og betaling

Det finnes mange måter å starte og betale for lading på ladestasjonen. Her finner du svar på alt du lurer på.


En dame som betaler med NAF ladebrikke
Betal med ladebrikke: En ladebrikke er isolert sett kun en slags identifiseringsnøkkel. Den gir deg tilgang til ladestasjoner fra flere operatører, enten det er hurtig- lynlading eller kommunale gratis ladepunkter.

Kort fortalt:

 • Du kan starte og betale for lading med ladebrikke, ladeapp, vipps eller sms
 • Det er kun et fåtall steder du kan starte og betale for lading med kort
 • Du må registrere ladebrikken hos ladeoperatørene du ønsker å bruke den hos.

Hva er ladebrikke, og hvordan fungerer den?

En ladebrikke er isolert sett kun en slags identifiseringsnøkkel. Den gir deg tilgang til ladestasjoner fra flere operatører, enten det er hurtig- lynlading eller kommunale gratis ladepunkter.

Det finnes ladebrikker som kun fungerer hos en enkelt ladeoperatør, og det finnes universelle brikker som fungerer hos flere - slik som NAFs ladebrikke.

Du kan velge mellom flere måter å starte og betale for lading på ladestasjonen. Ulike metoder har ulike fordeler - og du står fritt til å velge selv hva du foretrekker å bruke i hverdagen.

Uansett hva du velger, anbefaler vi sterkt å enten benytte deg av ladebrikke eller starte og betale for lading via app. Å lade som såkalt drop-in-kunde er vesentlig dyrere.

Ford Mustang og Volvo XC40 Recharge på ladestasjonen under sommertesten 2021
Lading på en ladestasjon: Det er flere måter å betale for lading, og de fleste avhenger av hvordan du starter lading. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Har NAF en ladebrikke?

Ja, vi har en universell ladebrikke, som kun er tilgjengelig for medlemmer. Den kan du som medlem bestille kostnadsfritt. Vår Ladebrikke «snakker» med nesten alle kjente ladeoperatører, og vi jobber hele tiden med å knytte avtaler med flere.

NAF Ladebrikke kan du idag bruke hos:

 • Mer
 • Fortum
 • Recharge
 • Kople
 • CircleK
 • Eviny
 • Lyse
 • IONITY

Fordeler for deg med elbil!

Som NAF-medlem får du gode rabatter på forsikring, lading og ladekabler. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold og service.

illustrasjon av elbil som lader

Hvordan registrerer jeg ladebrikken?

Ladebrikken må registreres hos ladeoperatøren(e) før du kan ta den i bruk. Det gjør du ved å registrere deg som bruker i appen til ladeoperatøren du ønsker å lade hos, og legge inn ladebrikke-ID som du finner på brikken.

Denne registreringsprosessen gjør du uansett om det er NAFs ladebrikke du bruker, eller hvilken som helst annen brikke.

Hvordan betaler jeg for lading?

Det er flere måter å betale for lading, og de fleste avhenger av hvordan du starter lading.

Kan jeg ikke betale med kort?

Dessverre har de færreste ladeoperatørene kortautomat ved ladestasjonen sin, og det virker ikke som at det kommer med det første. Det enkleste i hverdagen er enten å lade med ladebrikke eller en app.

Publisert: 10. august 2022

Sist oppdatert: 21. november 2023

Anette Berve,

Les også


Fant du det du lette etter?