Test av Hamax Outback sykkelvogn

Testens vinner er den dyreste vognen. Den er solid og komfortabel, med god plass til barna.


© NAF

Testresultat

5.2 poeng

Testens vinner er den dyreste vognen. Den er solid og komfortabel, med god plass til barna.

Hamax Outback er solid og stor og oser av kvalitet. Den gir også god plass og komfort for barna. Den har en hard bunn som sikrer barna mot støt fra undersiden. Men den er også den tyngste vognen i testen og den som tar størst plass i sammenlagt tilstand.

Vognen er forholdsvis lett å slå opp, selv om vi slet litt med å få den helt «i spenn». Den er litt mer plundrete å legge sammen. Her må du trykke inn to knapper og dra i to tøyhåndtak samtidig som du presser vognen sammen, og vi slet litt med å få dette til.

Vi liker vinduet der du ser inn til barna!

Erfaringer fra brukertesten viste at det lekket vann inn langs glidelåsen. Skuffende tatt i betraktning den høye prisen på vognen. Regntrekket med glidelås er også litt upraktisk hvis du vil brette trekket enkelt til side. Vær også OBS på at trekkene kan tas helt av, og at det er vanskelig å få på igjen glidelåsen.

Sykkelvognens SUV-versjon er antakeligvis ikke førstevalget for deg som skal slå sammen vognen og sette den inn i boden hver dag, eller løfte den inn og ut av bilen ofte.

Testdeltaker, Aiysha fester Hamax Outback på sykkelen sin. Foto: NAF
Testdeltaker, aiysha fester hamax outback på sykkelen sin. foto: NAF. © NAF

Produktinformasjon

Merke/modellHamax Outback
Flerbruksvogn eller ikke Flerbruksvogn
BremseJa
Ca. pris5395,-

Montering/demontering av vognen:

Montering av vognens festearm til sykkelenLett
Slå sammen, slå opp vognenMiddels lett
Å ta av og på hjul på sykkelvognenLett

Bruk av vognen

Hvor lett/vanskelig er det å feste barnet/barna i selen? Lett
Hvordan opplever du komforten for barnet/barnaGod
Hvordan er plassen til barnet/barnaGod
Hvordan er bagasjeplassen i vognenGod
Hvordan er vognen å sykle medGod
Hva er din opplevelse av trygghet og sikkerhet ved bruk av vognen?God
Generelt inntrykk av vognen: Solid
Total score5,2

Dette mente testdeltakerne:

Ayisha: - Denne vognen var tung å sykle med, men barna var glad for hvor mye plass de hadde og det er den mest komfortable vognen. Det var utrolig bra å bruke den som en vanlig gå vogn, og lett å skifte hjul. Jeg gir den karakter 6.

Julia: - Det er fine tekniske løsninger på denne vognen. Det er også fint at man kan trille den, og slå den opp som en vogn. Så er det er fint vindu barnet kan titte ut av og mye plass til ting bak. Jeg gir den karakter 6.

Miriam: - Barna likte at det er god plass i vognen. Jeg gir den karakter 5.

Maria: - Denne vognen oppleves som meget solid og tyngre enn de andre vognene. Det er den beste vognen å trille, og det er positivt med demping og gode, store hjul. Den er komfortabel for barnet og det var god plass til beina. Jeg fikk plass til to sekker og to bæreposer i tillegg til treåringen. Men i en leilighet med lite lagringsplass er vognen litt vanskelig å få plass til, selv sammenlagt, og den er tung og litt vanskelig å håndtere når man skal slå den sammen. Jeg gir den karakter 5.

Janne: - Hamax Outback er litt for tung til mine lange oppoverbakker, spesielt når jeg skal ha barn og varer med. Vognen er solid og fin, men vekten gjør at det ikke er mitt førstevalg. Jeg liker heller ikke løsningen med glidelås på trekket. Borrelås er enklere når du skal ta trekket av og på raskt. Jeg gir den karakter 4.

Dette mente barna:

- God plass og gode seter!

Publisert: 8. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023


Fant du det du lette etter?