Test av Thule Cheeta XT 2 sykkelvogn

Thule Cheeta sykkelvogn er en solid og romslig vogn, som de fleste opplever som enkel å håndtere.


Sykkelvogn
© NAF

Testresultat

4.4 poeng

Denne likte NAFs forbrukerteam veldig godt. Det er en robust og fin vogn som er romslig og som har gode og funksjonelle løsninger.

Spakeløsningen på siden gjør den veldig enkel å slå opp og å legge sammen. Hjul monteres enkelt på og av med stor trykknapp i midten av hjulet. Enkel klikk-løsning for feste av arm til vognen der du slipper boltestyret, og enkel og grei løsning for feste av arm til sykkelen.

Spruttrekk og netting festes enkelt med borrelås, og vi synes dette er en bedre og mer fleksibel løsning enn glidelås slik som på Hamax Outback. Det er polstring i setet, i rygg og skulderdeler av setebeltene. Fremstår romslig og god for to unger

Vognen tar litt større plass i sammenlagt tilstand enn Aretti, Burley og Coaster, og er den nest største vognen i sammenlagt tilstand. Til gjengjeld har den stor plass til barna. Dette er også den nest tyngste vognen, men den er likevel klart lettere enn tungvekteren Hamax Outback.

Det eneste minuset er at bagasjeløsningen ikke er optimal, med en nettingpose bak på vognen.

Thule Cheeta har litt plundretet løsning for feste av setebeltet. (Samme som Coaster XT.)

Sykkel med grønn sykkelvogn
- Thule Cheeta XT 2 er enkel å feste til sykkelen, klappe sammen og ta av småhjulene, sier testdeltager, Miriam. Foto NAF. © NAF

Produktinformasjon

Merke/modell
Flerbruksvogn eller ikke
Bremser
Ca. pris,-

Montering/demontering av vognen:

Montering av vognens festearm til sykkelen
Slå sammen, slå opp vognen
Å ta av og på hjul på sykkelvognen

Bruk av vognen

Hvor lett/vanskelig er det å feste barnet/barna i selen?
Hvordan opplever du komforten for barnet/barna
Hvordan er plassen til barnet/barna
Hvordan er bagasjeplassen i vognen
Hvordan er vognen å sykle med
Hva er din opplevelse av trygghet og sikkerhet ved bruk av vognen?
Generelt inntrykk av vognen:
Total Score4,4

Dette mente testdeltakerne:

Ayisha: - Jeg synes at bagasjeplassen var utrolig dårlig, jeg har to små barn og hadde ikke nok plass til to sekker. Jeg måtte legge ting inne med barna og det var de ikke glad for. Jeg gir den karakter 3.

Eirik: - Denne vognen virker robust og solid, med gjennomtenkte løsninger. Det er også en god løsning med feste til sykkelen, forutsatt at plastkula er slitesterk. Det tok litt tid å lære seg både det, og feste av seler, men gikk så greit. Vognen var helt grei å sykle med, men kanskje litt tung. Jeg gir den karakter 4 (NAF kommentar: Det er fort gjort å glemme å ta bort hjulene foran eller snu dem når du bruker vognen til å sykle med. Vi tror den ville blitt lettere å sykle med da.)

Miriam: - Dette var en god vogn med relativt god plass til bagasje og ganske god sittekomfort. Det var også lett å feste vognen til sykkelen. Barna likte denne. Det var fin farge og god sikt ut. Jeg gir den karakter 5.

Maria: - Denne vognen var veldig enkel å håndtere. Det var enkelt å klappe vognen sammen og å ta av småhjulene. Jeg foretrekker også festemekanismen mellom vogn og sykkel til Thulevognene bedre enn de andre vognene i testen. Jeg gir den karakter 4.

Janne: - Dette er min favoritt. Den er superenkel å håndtere, lett og god å sykle med og med god plass til datteren min. Jeg liker løsningen for feste av trekket med borrelås som er enkelt å håndtere. Marie likte at hun kunne ta trekket av og på selv. Da kan hun prate med meg underveis. Minuset er bagasjeløsningen med en nettingpose som det er vanskelig å legge bagasjen i. Jeg gir den karakter 6.

Dette mente barna:

Gode lommer på innsiden til kosedyr, steiner, pinner og niste.

bagasjeløsning sykkelvogn
Thule Cheeta XT 2 sin bagasjeløsning. © NAF

Publisert: 8. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?