Test av Thule Coaster XT sykkelvogn

Coaster XT er en enkel og grei vogn uten mye fiksfakseri, men med noen av de samme gode funksjonene for feste av hjul og for feste av arm til sykkelen, som Cheeta-modellen som flere av deltakerne likte.


Thule coaster blå sykkelvogn
© NAF

Testresultat

4 poeng

Coaster XT er enkel å slå sammen og har en enkel løsning for å få på og av hjul. Stoffet i vognen må settes hardt i spenn når du slår vognen opp, så vi opplever den som litt tung å slå opp. Polstring i sittefelt og i seler over skuldrene gir litt komfort til barna.

Løsningen for beltefestet er ikke vår favoritt. Du må holde de to øverste delene sammen og så feste til beltet mellom beina. En helt vanlig løsning, men litt plundrete.

Bagasjeplass Thule coaster
© NAF

Produktinformasjon

Merke/modellThule Coaster XT
Flerbruksvogn eller ikke Flerbruksvogn
BremserJa
Ca. pris2649,-

Montering/demontering av vognen

Montering av vognens festearm til sykkelen Lett
Slå sammen, slå opp vognen Lett
Å ta av og på hjul på sykkelvognen Lett

Bruk av vognen

Hvor lett/vanskelig er det å feste barnet/barna i selen? Lett/middels lett
Hvordan opplever du komforten for barnet/barna Middels god
Hvordan er plassen til barnet/barna Middels god
Hvordan er bagasjeplassen i vognen God
Hvordan er vognen å sykle med God
Hva er din opplevelse av trygghet og sikkerhet ved bruk av vognen? God
Generelt inntrykk av vognen: Solid
Total score4

Dette mente testdeltakerne:

Ayisha: - Denne vognen var veldig vanskelig å bruke med to barn som er 4 og 5 år. Det var veldig dårlig plass når barna hadde på seg vinter jakke. Men vognen var lett å sykle med. Jeg gir den karakter 3.

Eirik: - Dette var en veldig god vogn, nett og letthåndterlig. Det var en god løsning for feste til sykkelen og praktisk med bremser på hjulene. Det er en god bagasjeløsning med et eget rom bak barnet. Det eneste minuset er at lokket til bagasjerommet kunne overlappet mer. Den kan vel ta inn vann der hvis man er uheldig. Jeg gir den karakter 6.

Miriam: - Denne vognen er god å sykle med og å trille. Den har relativt god plass til barna og til bagasje, og relativt gode seler. Det er lett å montere vognen til sykkelen. Og det er flott med hjul som slås oppover. Det var enkelt å skifte fra sykkelfunksjon til trillefunksjon Jeg gir den karakter 5.

Maria: - Dette er en helt ok vogn. Når man først har forstått teknikken gikk det veldig lett å slå den sammen og den tok liten plass. Vi bor i leilighet så det er veldig bra å få en sykkelvogn så kompakt som mulig. Det var også praktisk at forhjulet kunne settes andre vei når vognen ble gjort om til sykkelvogn. Det ville vært fint med fjæring i hjulene for mer ulendt terreng og kjøring opp og ned av kanter. Jeg gir den karakter 3.

Janne: - Dette er en enkel og grei vogn med OK plass, men den er litt tung å slå opp fordi trekket må settes hardt i spenn. Det er et minus at trekket til bagasjeplassen er for lite og bagasjen kan bli våt i regnvær. Jeg gir den karakter 3.

Dette mente barna:

- Satt godt, så godt ut av vognen og likte fargen.

mann med blå sykkelvogn
- Det er praktisk med bremser på hjulene, sier testdeltager Eirik om Thule Coaster XT. © NAF

Publisert: 8. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?