Dersom du skal kjøre bil utenfor Europa anbefaler vi at du alltid har med deg internasjonalt førerkort, og det er også påkrevd i flere land. I Europa er det et krav i mange østeuropeiske land. Vi anbefaler også at du har dette med på reise, særlig i land i Sør-Europa.

Få rabatter på overnatting, opplevelser, leiebil, drivstoff og mye mer

Bli medlem i dag

I og med at det inneholder oversettelser til flere språk, vil det forenkle en del av de situasjoner du kan komme opp i på reise. I noen land kreves dette fra bilutleiefirmaer så sjekk med ditt selskap i god tid før du reiser.

NAF utsteder internasjonalt førerkort i to varianter:

  • 1-årig: Etter Genevekonvensjonen av 1949
  • 3-årig: Etter Wienkonvensjonen av 1968

Skal du til flere land kan det hende at du må ha begge varianter. Dersom du skal til et land som ikke står oppført i vår oversikt, eller du er i tvil om hva som kreves, så anbefaler vi deg å ta kontakt med landets ambassade/konsulat for en avklaring.

Hvor får jeg utstedt Internasjonalt førerkort?

Vi utsteder ikke internasjonalt førerkort til personer med nasjonalt førerkort utenfor EU/EØS. For å få utstedt internasjonalt førerkort i Norge må du ha norsk bostedsadresse (registrert i Folkeregisteret). For søkere med førerkort fra annet EU/EØS-land gjelder også regelen om norskregistrert bostedsadresse.

Bestilling på nett

Ved bestilling av Internasjonalt førerkort på våre nettsider må du beregne 4-5 arbeidsdager for utstedelse. I tillegg kommer postgang.

Bestill internasjonalt førerkort her

Det er begrenset til å bestille for maks to personer ved samme internettbestilling. Skal du bestille til tre personer eller flere gjenta bestillingsløpet eller kontakt vårt kundesenter.

Bestilling på hovedkontoret i Oslo

ved bestilling på vårt hovedkontor i Skippergata 4, Oslo må passfoto (2 stk.) medbringes. Kun betaling med kort. Vi utsteder dette vanligvis samme dag. Ved stor trafikk og i høysesong kan det gå 3-4 dager. 

Bestilling på NAF Senter

På grunn av stor trafikk på senterne, må du beregne inntil 14 dagers leveringstid. Dette gjelder i månedene mai til september. Resten av året må du beregne 3-4 dagers behandlingstid. To stk. passfoto må medbringes. Finn ditt nærmeste NAF Senter.

Hva kreves av dokumentasjon?

Uavhengig av bestillingsmetode må du sende/fremlegge følgende:

Hva koster et internasjonalt førerkort?

Prisen for utstedelse av internasjonalt førerkort er kr 290,-. Medlemmer får kr 50,- i rabatt. Porto på kr 30,- kommer i tillegg ved nettbestilling.