Dersom du skal kjøre bil utenfor Europa anbefaler vi at du alltid har med deg internasjonalt førerkort, og det er også påkrevd i flere land. I Europa er det et krav i mange østeuropeiske land. Vi anbefaler også at du har dette med på reise, særlig i land i Sør-Europa.

Få rabatter på overnatting, opplevelser, leiebil, drivstoff og mye mer

Bli medlem i dag

I og med at det inneholder oversettelser til flere språk, vil det forenkle en del av de situasjoner du kan komme opp i på reise. I noen land kreves dette fra bilutleiefirmaer så sjekk med ditt selskap i god tid før du reiser.

Bestilling av Internasjonalt førerkort

Internasjonale førerkort kan du få kjøpt på alle våre NAF senter på vårt hovedkontor i Østensjøveien 14 i Oslo frem til 14. desember 2018. Fra 17. desember 2018 vil internasjonale førerkort blir utstedt i våre nye lokaler i Rådhusgata 2 (rett bak havnelageret og Oslo Børs).

Vi utsteder dette vanligvis samme dag. Ved stor trafikk og i høysesong kan det gå 1-2 dager. Du kan også bestille dette på nett via bestill-knappen lengre ned på denne siden. Her må du beregne opp til 10 dagers leveringstid pga postgangen.

NAF utsteder internasjonalt førerkort i to varianter:

  • 1-årig: Etter Genevekonvensjonen av 1949
  • 3-årig: Etter Wienkonvensjonen av 1968

Skal du til flere land kan det hende at du må ha begge varianter. Dersom du skal til et land som ikke står oppført i vår oversikt, eller du er i tvil om hva som kreves, så anbefaler vi deg å ta kontakt med landets ambassade/konsulat for en avklaring.

Hvor får jeg utstedt Internasjonalt førerkort?

Du kan enkelt bestille førerkort ved å trykke bestillingsknappen under. Ved bestilling via internett godtas kun kortbetaling. Det tar omtrent 8-10 virkedager fra NAF mottar informasjon til førerkortet mottas via post.

Bestill internasjonalt førerkort her

Det er begrenset til å bestille for maks to personer ved samme internettbestilling. Skal du bestille til tre personer eller flere gjenta bestillingsløpet eller kontakt vårt kundesenter.

Alternativt kan du få utstedt førerkort ved å møte opp personlig på et NAF senter nær deg eller hos NAF Gården i Østensjøveien 14, Oslo. Du vil da få internasjonalt førerkort utstedt mens du venter.

Vi utsteder ikke internasjonalt førerkort til personer med nasjonalt førerkort utenfor EU/EØS.

Hva kreves av dokumentasjon?
Uavhengig av bestillingsmetode må du sende/fremlegge følgende:

Hva koster et internasjonalt førerkort?

Prisen for utstedelse av internasjonalt førerkort er kr 245,-. Medlemmer får kr 100,- i rabatt.
Porto på kr 30,- kommer i tillegg ved nettbestilling.

For å få utstedt internasjonalt førerkort i Norge må du ha norsk bostedsadresse (registrert i Folkeregisteret). For søkere med førerkort fra annet EU/EØS-land gjelder også regelen om norskregistrert bostedsadresse.