Dersom du skal kjøre bil utenfor Europa anbefaler vi at du alltid har med deg internasjonalt førerkort, og det er også påkrevd i flere land. I Europa er det et krav i mange østeuropeiske land. Vi anbefaler også at du har dette med på reise, særlig i land i Sør-Europa.

Få rabatter på overnatting, opplevelser, leiebil, drivstoff og mye mer

Bli medlem i dag

I og med at det inneholder oversettelser til flere språk, vil det forenkle en del av de situasjoner du kan komme opp i på reise. I noen land kreves dette fra bilutleiefirmaer så sjekk med ditt selskap i god tid før du reiser.

Bestilling av Internasjonalt førerkort

Internasjonale førerkort kan du få kjøpt på alle våre NAF senter.

På vårt hovedkontor i Skippergata 4 (rett bak havnelageret og Oslo Børs) i Oslo kan du få kjøpt internasjonalt førerkort fra 14. januar 2019. Passfoto (2 stk) må medbringes (kun betaling med kort).

Vi utsteder dette vanligvis samme dag. Ved stor trafikk og i høysesong kan det gå 1–2 dager. Du kan også bestille dette på nett via bestill-knappen lengre ned på denne siden. Her må du beregne opp til 10 dagers leveringstid pga postgangen.

NAF utsteder internasjonalt førerkort i to varianter:

  • 1-årig: Etter Genevekonvensjonen av 1949
  • 3-årig: Etter Wienkonvensjonen av 1968

Skal du til flere land kan det hende at du må ha begge varianter. Dersom du skal til et land som ikke står oppført i vår oversikt, eller du er i tvil om hva som kreves, så anbefaler vi deg å ta kontakt med landets ambassade/konsulat for en avklaring.

Hvor får jeg utstedt Internasjonalt førerkort?

Du kan enkelt bestille førerkort ved å trykke bestillingsknappen under. Ved bestilling via internett godtas kun kortbetaling. Det tar omtrent 8-10 virkedager fra NAF mottar informasjon til førerkortet mottas via post.

Bestill internasjonalt førerkort her

Det er begrenset til å bestille for maks to personer ved samme internettbestilling. Skal du bestille til tre personer eller flere gjenta bestillingsløpet eller kontakt vårt kundesenter.

Alternativt kan du få utstedt førerkort ved å møte opp personlig på et NAF senter nær deg. Du vil da få internasjonalt førerkort utstedt mens du venter.

Vi utsteder ikke internasjonalt førerkort til personer med nasjonalt førerkort utenfor EU/EØS.

Hva kreves av dokumentasjon?
Uavhengig av bestillingsmetode må du sende/fremlegge følgende:

Hva koster et internasjonalt førerkort?

Prisen for utstedelse av internasjonalt førerkort er kr 290,-. Medlemmer får kr 50,- i rabatt. Porto på kr 30,- kommer i tillegg ved nettbestilling.

For å få utstedt internasjonalt førerkort i Norge må du ha norsk bostedsadresse (registrert i Folkeregisteret). For søkere med førerkort fra annet EU/EØS-land gjelder også regelen om norskregistrert bostedsadresse.