Hopp til hovedinnhold

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort
Medlemspris 270,–
Ikke medlemspris 320,–

Et internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort. Alt etter hvor du skal kjøre bil, kan det være påkrevd, eventuelt anbefalt, at du har med deg et internasjonalt førerkort.

Bestilling på nett
Ved bestilling av Internasjonalt førerkort på denne siden må du beregne 3-4 arbeidsdager for utstedelse. I tillegg kommer postgang.

Bestilling på hovedkontoret i Oslo
Ved bestilling på vårt hovedkontor i Skippergata 4, Oslo må passfoto (2 stk.) medbringes. Kun betaling med kort. Vi utsteder dette vanligvis samme dag. Ved stor trafikk og i høysesong kan det gå 3-4 dager. 

Bestilling på NAF Senter
På grunn av stor trafikk på senterne, må du beregne inntil 14 dagers leveringstid. Dette gjelder i månedene mai til september. Resten av året må du beregne 3-4 dagers behandlingstid. To stk. passfoto må medbringes. 
Finn ditt nærmeste NAF Senter.

Bestill internasjonalt førerkort

Dersom du er NAF-medlem vil medlemspris vises når du logger deg inn/går videre i bestillingsprosessen. 

Det er en rekke land du ikke finner i tabellen over. Det er to årsaker til det:

  • I følgende land trenger du ikke å ha med internasjonalt førerkort: Nordiske land, Andorra, Østerrike, Belgia, Tyskland, Irland, Luxemburg, Malta, Nederland, og Sveits.
  • For alle andre land som ikke står i tabellen: Kontakt ambassade eller konsulat for å høre hvilke regler som gjelder.
  • I følgende land er det ikke påkrevd, men det er anbefalt: Frankrike, Hellas, Italia, Kroatia, Latvia, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Tjekkiske republikk og Ungarn. 

Vær obs på at en del bilutleiefirmaer krever internasjonalt førerkort i flere av de land som ikke krever dette for kjøring. Sjekk med ditt utleieselskap dersom du er i tvil.

Du må i tillegg sende inn følgende med post til oss:

  • 2 stk. passfoto (3,5 x 4,5 cm) (Last ned politiets krav til passfoto
    Merk følgende: Foto må være av passkvalitet og på fotopapir. De må derfor sendes pr post. Vi kan ikke bruke bilder som sendes på e-post. 
  • Kopi av gyldig førerkort (begge sider).
  • Merk dokumenter med kundenummer/medlemsnummer (oppgis i bestillingsbekreftelse) eller legg ved kopi/utskrift av bestillingsbekreftelsen.

Her kan du lese mer om Internasjonalt førerkort.

Ofte stilte spørsmål

Se alle spørsmål & svar

Se hvilke land som anbefaler/krever internasjonalt førerkort: