Hopp til hovedinnhold

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort
Medlemspris 270,–
Ikke medlemspris 320,–

Et internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort. Alt etter hvor du skal kjøre bil, kan det være påkrevd, eventuelt anbefalt, at du har med deg et internasjonalt førerkort.

Bestilling på nett
Ved bestilling av Internasjonalt førerkort på denne siden må du beregne 3-4 arbeidsdager for utstedelse. I tillegg kommer postgang. Papirer må sendes til: Norges Automobilforbund, Postboks 9343 Grønland, 0135 OSLO. Merk konv « internasjonalt førerkort». Detaljer om hva som skal sendes finner du lengre ned på siden.

Bestilling på hovedkontoret i Oslo
Ved bestilling på vårt hovedkontor i Skippergata 4, Oslo må passfoto (2 stk.) medbringes. Kun betaling med kort. Vi utsteder dette vanligvis samme dag. Ved stor trafikk og i høysesong kan det gå 3-4 dager. 

Bestilling på NAF Senter
På grunn av stor trafikk på senterne, må du beregne inntil 14 dagers leveringstid. Dette gjelder i månedene mai til september. Resten av året må du beregne 3-4 dagers behandlingstid. To stk. passfoto må medbringes. 
Finn ditt nærmeste NAF Senter.

Dersom du ikke finner landet du skal reise til i listen under bør du ta kontakt med landets ambassade eller konsulat for å få info om hva som kreves for bilkjøring i det aktuelle landet.

Bestill internasjonalt førerkort

* Ikke påkrevd
** Ikke påkrevd, men anbefalt
*** 3-årig med spesielle restriksjoner. Sjekk med ambassade/konsulat
**** Begge versjoner. Merk at det er noen restriksjoner på 3-årig. Sjekk eventuelt med ambassade/konsulat
***** Sjekk med ambassade/konsulat (Brasil: Kun 3-årig. Det er spesielle restriksjoner vedr varighet. Canada: Kan benytte 3-årig i noen deler av Canada).

OBS! Vær oppmerksom på at du ikke lengre trenger internasjonalt førerkort på Filippinene. Her holder det med norsk førerkort (versjonene på størrelse med et bankkort.)

Du må i tillegg sende inn følgende med post til oss:

  • 2 stk. passfoto (3,5 x 4,5 cm) (Last ned politiets krav til passfoto
    Merk følgende: Foto må være av passkvalitet og på fotopapir. De må derfor sendes pr post. Vi kan ikke bruke bilder som sendes på e-post. 
  • Kopi av gyldig førerkort (begge sider).
  • Merk dokumenter med kundenummer/medlemsnummer (oppgis i bestillingsbekreftelse) eller legg ved kopi/utskrift av bestillingsbekreftelsen.

Her kan du lese mer om Internasjonalt førerkort.

Ofte stilte spørsmål

Se alle spørsmål & svar

Se hvilke land som anbefaler/krever internasjonalt førerkort: