Cybex Cloud Z i-Size

Cybex Cloud Z i-Size gjør det best av alle stolene i sidekollisjonstesten, men klarer ikke vår test av frontkollisjon.


Testresultat

6.3 poeng av 10

Merke: Cybex
Produktnavn: Cloud Z i-Size
Cirkapris (stol/stol+base): 3 000 kr/ 5 500 kr
Totalkarakter 1-10: 6,3

Best i test i sidekollisjon

Bilstolen Cybex Cloud Z i-Size havner på åttendeplass i vår test av bilstoler for baby. Med en samlet score på 6.3 av 10 mulige poeng ligger den veldig jevnt med stolene Britax Römer Baby-Safe 2 i-Size og Maxi-Cosi Coral på en delt sjetteplass, bare et tiendedels poeng foran stolen fra Cybex.

Cybex Cloud Z i-Size gjør det best av alle stolene i testen av sidekollisjon med en svært god score på 9 av 10 mulige poeng. Brukerpanelet mente også at bilstolen er smidig og enkel å feste i basen, selv om selve basen var vanskeligere å feste. Stolen er også enkel å montere ved hjelp av setebeltene ifølge brukerpanelet.

Bilstolen klarer ikke grenseverdiene for belastning av brystkassen til barnet i vår test av frontkollisjon der vi stiller strengere krav enn i-Size standarden som stolen er laget etter, og dette trekker ned den samlede poengsummen for stolen.

Vi gjør oppmerksom på at bilstolen er godkjent etter kravene i i-Size standarden som stolen er produsert etter og at den tilfredsstiller kravene til kollisjonssikkerhet i i-Size standarden.

Strengere enn kravene i standarden

Testen NAF har gjort i samarbeid med Testfakta i Sverige stiller strengere krav til kollisjonssikkerhet ved frontkollisjon enn i-Size standarden. I vår test er det benyttet en annen såkalt kollisjonspuls enn det som er kravet i i-size standarden som stolen er laget etter. I testen ble det benyttet en simulert kraft/belastning ved kollisjon på 25-32G. Dette ligger over kravene i standarden som er 20-28G. Dette er et bevisst valg fra NAF og Testfaktas side fordi testen etter vårt syn gir et mer realistisk bilde av belastningen ved en kollisjon enn standarden.

Kollisjonssikkerhet ved bilstoler er i stadig utvikling og nyere stoler blir stadig bedre og tryggere. Vi mener likevel at det fortsatt er behov for å skjerpe kravene til kollisjonssikkerhet. Dette er grunnen til at vår test stiller strengere krav til kollisjonssikkerhet enn dagens standard. Til orientering er det brukt samme hastighet på 50 km/t som i standarden. Dette sier produsentene om bilstoltesten.

Slik testet vi bilstolene

Bilstolene er kollisjonstestet i laboratorium og er testet for både frontkollisjon og sidekollisjon. Stolene er testet etter strengere kriterier enn det de er godkjent for. De er i tillegg brukertestet av et brukerpanel.

Testresultat Cybex Cloud Z i-Size:

Kommentar: Best i test av kollisjonssikkerhet ved sidekollisjon. Svakere kollisjonssikkerhet i vår strengere test av frontkollisjon. Enkelt å feste stolen i basen, men litt vanskelig å montere basen.

Delkarakter fra 1 til 10, der 10 er best (vekt av totalkarakter i parentes)

Frontkollisjon (40%) 3,6
Sidekollisjon (40%) 9,0
Montering og plassering av basen/stolen (20%) 6,3

Utvalgte måleverdier fra testen:

Frontkollisjon belastning brystkasse (g-kraft)* /grenseverdi 55 65,38
Frontkollisjon belastning hode (g-kraft)* /grenseverdi 75 70,27
Sidekollisjon belastning hode (g-kraft)* /grenseverdi 75 60,14
Hvor lett var basen å montere (karakter 2-10) 6
Hvor lett var stolen å feste i basen (karakter 2-10) 8
Hvor lett var stolen å feste med belte (karakter 2-10) 9

*Belastningen ved kollisjon angis som en middelverdi av g-kreftene i løpet av de 3 millisekundene som kreftene er på det høyeste.

Produktfakta:

Typei-Size
Tilpasset lengde/alt. vekt 40-83 cm
Baseenhet (ISOFIX-base) Base Z

barnestol
Babystol: Cybex Cloud Z i-Size .

Publisert: 23. februar 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?