Dame kjører med flip-flops

Feil sko kan skape farlige situasjoner

Ta deg bryet med å skifte fra sandaler og flipflops før du kjører bil i sommer. Flipflops og løse sandaler kan henge fast i gulvmattene og skape farlige situasjoner når du sitter bak rattet.

Velg sikkerhet

Riktig fottøy er viktig når du kjører bil, uansett om du skal kjøre kort eller langt. Mister du kontakt med pedalene kan det få store konsekvenser. Et skobytte er fort gjort, men kan få mye å si dersom du kommer ut for noe uventet.

I det øyeblikket du må reagere raskt må skoen følge med fra gass til brems. Når du kjører må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene.

Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten. Vær oppmerksom på at noen joggesko har så tykk såle og klumpete fasong at de heller ikke er særlig godt egnet til bilkjøring.

bildet viser en sjåfør som bruker snowboardboots i bilen.
Feil sko: I vintersesongen er det forståelig enkelt å bruke skisko eller snowboardboots til og fra turen, men for trafikksikkerheten er det uvettig. Foto: Eirik Aspaas

Feil fottøy gir dårlig kontakt med pedalene

Store snowboardsko og skisko med glatte såler gir dårlig kontakt med pedalene. Har du i tillegg litt snø under skoene, så er det stor risiko for at skoen glir. Det er derfor smart å ha et par gode sko liggende bak i bilen slik at du enkelt kan skifte til kjøresko etter turen. Det er heller ikke et godt alternativ å kjøre i sokkelesten. En liten stein kan utløse en refleks hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned.

Veihjelp fra NAF

Vel frem med NAF i ferien

Med NAF Veihjelp kan du være trygg på å få hjelp når uhellet er ute. Som medlem med veihjelp får du hjelp uten egenandel uansett hva som er årsaken til at bilen stanser.

Illustrasjon av familie som får veihjelp om sommeren

Publisert: 7. februar 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?