Feriens mest populære bok

Første NAF Veibok ble gitt ut i 1928. Nå har boka over en halv million i opplag og er fast følgesvenn for NAF-medlemmer på bilferie.


Mann og dame ser i NAFs veibok

Ny veibok i 2024!

Veiboken kommer nå i både fysisk og digital kopi

Du kan velge selv om du ønsker å få veiboka i papirformat eller digitalt inne på «Mitt NAF". Her kan du lese siste versjon av veiboken digitalt i dag.

Veiboka går ikke tom for batteri

Google Maps og andre digitale karttjenester er smarte og effektive. Et stort Norgeskart som stadig må brettes for å ikke sperre utsikten for bilføreren er en klassisk, men ikke fullt så praktisk løsning.

Dessuten – hvem vet hvilke severdigheter som finnes langs veien utover det som finnes på nettet? Hvordan legge opp en smart rute, basert på turer som noen faktisk har vært på?

NAF Veibok svarer på dette, og det er kanskje ikke så rart at veiboka fortsatt er svært populær blant medlemmene. Faktisk så populær at den kommer høyt opp på listen over hvorfor man melder seg inn i NAF. Undersøkelser viser at veiboka med dagens og tidligere utgaver finnes i rundt 700 000 hanskerom rundt om i landet!

Veiboka er ikke Google-innhold

For de uinnvidde; veiboka er en kartbok med utsnitt av de klassiske Norgeskartene beregnet for bilkjøring. Men i tillegg til kart har redaktør Per Roger Lauritzen og hans kolleger gjennom år samlet informasjon om strekningene, kommunene, fylkene og severdighetene. Dermed kan man bla seg gjennom både kart og en mengde informasjon mens man kjører. Informasjonen og rutene som beskrives er heller ikke samlet inn tilfeldig. Vi har selv kjørt mange av rutene, innhentet informasjon og tatt bildene. Her er det innhold som er sett med egne øyne, og ikke hentet fra internett.

Veiboka beskriver alle kommunene

Med 800 sider med kart og informasjon kan du reise nær sagt hvor som helst i landet og finne det du trenger.

I veiboka finner du:

  • 220 sider veikart i målestokk 1:310.000 til 1:430.000
  • Detaljert beskrivelse av alle norske kommuner med hovedveier og en mengde mindre veier
  • Turforslag fra alle norske fylker
  • Mengdevis av fakta om natur, kultur, turmuligheter, trafikk og annet.

Veiboka får du som NAF-medlem

Du må være NAF-medlem, enkelt og greit. Det ligger svært mye arbeid bak veiboka, derfor er dette en eksklusiv fordel for NAF-medlemmer. En kartbok kan synes som en nokså beskjeden medlemsfordel, men NAF får hvert år tilbakemeldinger fra medlemmer i alle aldre om at veiboka reddet ferien.

Og NAF Veibok kan selvsagt også brukes til en kort dagstur. Eller som inspirasjon når man ligger på sofaen en høstkveld og lengter etter en Norgestur.

Er du en veibok-veteran har du dessuten notert ned hvor du har vært og gode tips i boka!

Siste versjon av veiboka finner du digitalt

Ja, i alle fall delvis. Hele boken er lagt ut som PDF der du kan bla deg gjennom og skrive ut sider du ønsker. Du kan også laste ned alle de drøyt 700 sidene (ca. 170 megabyte) slik at du kan se og lese på for eksempel et nettbrett. Men den smarteste funksjonen på den nokså enkle digitale løsningen er at du kan søke på for eksempel stedsnavn. Da kommer du rett til sidene som beskriver det du søker etter.

Du kan velge selv om du ønsker å få veiboka i papirformat eller digitalt inne på «Mitt medlemskap».

NAF Reiseplanlegger går hånd i hånd med veiboka, og her får du presentert deler av veibokredaksjonens innhold på en litt annen måte. Ikke minst gjelder dette turforslagene i reiseplanleggeren.

Fordeler for deg som NAF-medlem

Som NAF-medlem får du umiddelbart tilgang på over 60 medlemsfordeler som veihjelp, lån, forsikring, og rabatter som kan gi deg store besparelser.

Illustrasjon av familie med bil og sykkel

Publisert: 15. juni 2023

Sist oppdatert: 19. mai 2024

Per Roger Lauritzen,

Les også


Fant du det du lette etter?