Rasteplass med utsiktsplatform.

Reise i Innlandet

I Innlandet finner vi Norges høyeste fjell og første Nasjonalpark. Her er våre tips.

Vi har delt inn de 60 opplevelsene du kan finne i Innlandet, alfabetisk. Bruk lenkene for å komme direkte til opplevelsene.

A-D | E-F | G | H-I | J-L | M-N | P-R | S | T-Å

Hva skjer i Innlandet?

Innlandet fylke er av nyere dato, nemlig fra 1. januar 2020, men de to gamle fylkene Hedmark og Oppland hadde også vært samlet tidligere, fram til 1781 under navnet Oplandenes Amt.

Innlandet er vårt eneste fylke uten kystlinje, men vannveien har allikevel vært en viktig ferdsels- og transportåre. «Veien» gikk over de store innsjøene som, Mjøsa, Femunden og Randsfjorden og langs elver som Glomma, Gudbrandsdalslågen, Trysilelva og Rena. Store elver og lange daler henger naturlig sammen, og de største dalførene er Gudbrandsdalen, Østerdalen, Glåmdalen, Valdres og Ottadalen.

Det er også gjennom disse dalførene dagens viktigste ferdselsveier går: Dovrebanen langs Mjøsa gjennom hele Gudbrandsdalen med avstigning til Raumabanen på Dombås, og gjennom Østerdalen kan du også reise med tog. Da tar du Rørosbanen fra Hamar.

I Innlandet finner vi våre høyeste fjell og Norges første Nasjonalpark. Både fjell og Nasjonalparker vil bli løftet fram som opplevelser i Innlandet.

Veihjelp fra NAF

Vel frem med NAF i ferien

Med NAF Veihjelp kan du være trygg på å få hjelp når uhellet er ute. Som medlem med veihjelp får du hjelp uten egenandel uansett hva som er årsaken til at bilen stanser.

Illustrasjon av familie som får veihjelp om sommeren
Nordkappplatået med tursister som fotograferer
Nordkapplatået er en populær turistdestinasjon.

60 opplevelser i Innlandet

A-D

Portrettbyste av Vinje.
Åsmund Olavson Vinje ved Eidsbugarden Hotell.

E-F

Tett med turister på toppen av Galdhøpiggen.
Galdhøpiggen er en populær tur for store og små. Det er 7-års aldersgrense for deltakelse på breføring over Styggebrean.

G

H-I

J-L

Svullrya. Gamle bygninger i finsk byggeskikk.
Svullrya regnes som senteret for finnekulturen på Østlandet. I Svullrya ligger også Finnetunet, som er en avdeling av Norsk Skogfinsk Museum. På Finnetunet kan man bl.a. se gammel finsk byggeskikk med røykstue.

M-N

P-R

Rondane med lett snøkledde fjelltopper
Rondanemassivet er et yndet turmål. I området finnes flere fjellstuer og hytter.

S

T-Å

Podkast: NAF Veiboks beste turforslag

Lytt til Veibok-redaktør Per Roger Lauritzen og medforfatter Reidar Stangenes dele sine beste turforslag og opplevelser fra Innlandet

Publisert: 19. juni 2024

Sist oppdatert: 2. juli 2024

Per Roger Lauritzen,

Les også


Fant du det du lette etter?