0

Test av lading: Audi e-tron GT

Audi e-tron GT Quattro lader fra 3 til 80 prosent på drøye 20 minutter på sommeren. Om vinteren bruker den tilnærmet lik tid.

Ladeeffekt (kW) vinter (9-80%)
Ladeeffekt (kW) sommer (3-80%)

Slik lader Audi e-tron GT

Audis elbiler lader med CCS-kontakt. e-tron GT skal bruke 22,5 minutter på å lade fra 5 til 80 prosent, ifølge produsenten. Den høyeste effekten e-tron GT lader med er oppgitt å være 270kW.

I sommerens test brukte vi 20 minutter og 57 sekunder på å lade fra 3 til 80 prosent. Da hadde vi mottatt 70 kWt.

Den høyeste effekten vi registrerte var 264 kW. e-tron GT starter sterkt, og oppnår tidlig i ladeøkten 233 kW. Vi registrerte maks effekt ved 30 prosent, og etter det falt effekten sakte, men sikkert. Effekten falt ikke under 100 kW før ved 85 prosent.

Lader likt om vinteren

Audi e-tron GT er en av elbilene som har forvarming av batteri før lynlading. Dette er med på å sikre god ladeeffekt også i kuldegrader.

På vintertesten brukte vi 19 minutter og 32 sekunder på å lade fra 9 til 80 prosent. Da hadde vi mottatt 62,3 kWt. Høyeste effekt vi målte var 257 kW.

NB! Tabellen viser 301 km ladet etter 25 minutter. Bilen oppnådde dette allerede ved 20 minutter.

Bli NAF-medlem!

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Fant du det du lette etter?