Premium

HiPhi Z

HiPhi er allerede et etablert bilmerke hjemme i Kina, og eies av tech-selskapet Human Horizons. Nå er Z en av de nye elbilene som er klare for det norske markedet.

El Prix vinter 2024

Foto: Siv Seglem (Motor) / © NAF

Startpris

Ikke oppgitt

Rekkevidde

Ikke oppgitt

Forbruk / 100 km

Ikke oppgitt

Drivhjul

Ikke oppgitt

Egenvekt uten fører

Ikke oppgitt

Bagasjerom

Ikke oppgitt

Nyttelast

Ikke oppgitt

Tilhengervekt

Utilgjengelig

Z er en luksuriøs sedan som Hiphi selv definerer som en Grand Tourer. Den leveres med firehjulsdrift og mulighet for fire eller fem seter. Batterikapasiteten ligger på hele 120 kWt, noe som gir en rekkevidde på 555 kilometer etter WLTP-standarden. 0-100 er unnagjort på 3,8 sekunder og med effekt på 494 kW så har bilen hele 672 hestekrefter til rådighet.

HiPhi Z utmerker seg med et elegant utseende og sportslige egenskaper. Denne modellen er definitivt noe for deg som vil ha en bil som ser bra ut, som yter bra og som samtidig ikke er redd for å legge ut en million for en bil. Prisen ligger på over 1.1 millioner kroner og produsenten lover rask levering til norske kunder.

Test av rekkevidde

Dette tester vi under rekkeviddetesten

To ganger i året (sommer og vinter) tester NAF og Motor et utvalg elbiler på det norske markedet. Bilene starter med fulladet batteri og kjører en fastlagt rute frem til de går tom for strøm. På den måten kan vi si noe om hvor lang rekkevidde bilene har i praksis, samt hvor langt de går etter at bilen oppgir at den er tom.

Test av bagasjerom

  • Bagasjerom bak: 316 liter
  • Bagasjerom foran: 40 liter

Bagasjeromsstørrelsen i HiPhi Z oppgis i antall liter, men dette forteller lite om hvorvidt du får plass til det du ønsker.

For at du skal få et inntrykk av størrelsen på bagasjerommet, har vi målt bredde, lengde og høyde fra gulvet opp til setet, i tillegg til bredde og høyde på bakluke-åpningen.

Fysiske mål på bilder

Mål i bagasjerommet.

Fysiske mål

Gulv bredde

99 cm

Gulv lengde

95 cm

Høyde opp til setekant

34 cm

Åpning bredde

104 cm

Åpning høyde

47 cm

Frunk bredde

60 cm

Frunk høyde

18 cm

Frunk lengde

22 cm

Lignende modeller