Kia EV9

EV9 er en stor helelektrisk SUV fra den Koreanske produsenten som etter hvert har fått et godt fotfeste her til lands. Bilen er over fem meter lang og kan fås som både seks- og sjuseter.

Startpris

Ikke oppgitt

Rekkevidde

Ikke oppgitt

Forbruk / 100 km

Ikke oppgitt

Drivhjul

Ikke oppgitt

Egenvekt uten fører

Ikke oppgitt

Bagasjerom

Ikke oppgitt

Nyttelast

Ikke oppgitt

Tilhengervekt

Utilgjengelig

I en tid hvor bildesign bærer preg av modernisme og et fokus på minst mulig luftmotstand leverer Kia en SUV med et "boksete" design. Bilen fremstår dog som en kul boks og den vil skille seg ut på veiene. Bilen kan leveres med firehjulstrekk og bakhjulstrekk.

Batterikapasiteten på 98,8 kWt gir en rekkevidde på henholdsvis 497 og 541 kilometer, alt avhengig av hvilken variant man velger. Designen og størrelsen gjør at bilen bruket 9,4 sekunder på 0-100 km/t og har en topphastighet på 185 km/t. Bilen handler mer om plass enn fart.

EV9 leveres med 800 v hurtiglading, noe som i beste fall resulterer i 239 kilometers lading på 15 minutter. Modellen har også toveis lading, som betyr at den fint kan fungere som strømkilde for andre elektriske apparater. Bagasjeromsvolumet i bilen er på 828 og 333 liter, alt ettersom hvor mange seterader man ønsker.

Lignende modeller