Kompaktklasse

MINI Mini

Mini sin første elektriske modell Mini Cooper SE entret markedet i 2020 og bilen er en moderne versjon av den klassiske Mini-designen med helelektrisk motor.

El Prix sommer 2020

El Prix vinter 2021

Testet av

Startpris

Ikke oppgitt

Rekkevidde

Ikke oppgitt

Forbruk / 100 km

Ikke oppgitt

Drivhjul

Ikke oppgitt

Egenvekt uten fører

Ikke oppgitt

Bagasjerom

Ikke oppgitt

Nyttelast

Ikke oppgitt

Tilhengervekt

Utilgjengelig

Som forventet når man kjøper Mini så er dette en bil som passer best på byveier og for de som ikke trenger alt for mye plass i bilen. Denne elektriske versjonen er bygget på Mini Hatch. Med en batterikapasitet på 28,9 kWt brutto så ligger rekkevidden på 225-234 km etter WLTP-standarden.

Mini Cooper SE er en tredørs bil og bør appellere til alle Mini-entusiaster og alle som ønsker en elektrisk bil med et unikt design som trenger bilen til de kortere turene.

75

/100 av Motor
Les testen

Test av rekkevidde

Dette tester vi under rekkeviddetesten

To ganger i året (sommer og vinter) tester NAF og Motor et utvalg elbiler på det norske markedet. Bilene starter med fulladet batteri og kjører en fastlagt rute frem til de går tom for strøm. På den måten kan vi si noe om hvor lang rekkevidde bilene har i praksis, samt hvor langt de går etter at bilen oppgir at den er tom.

Test av lading

Mini Cooper SE lader til 80% på rett over halvtime både om vinteren og sommeren.

Ladeeffekt (kW) vinter (8-80%)

Grafen viser bilens ladekurve fra 10–80% oppladet batteri.

Om testbilen

Chassis

Kombikupé

Netto batteripakke

32.6 kWh

Pris for testbil

292 000 kr

Rekkevidde (WLTP)

230 km

Forbruk / 100 km (WLTP)

15.5 kWh

Opplysningene er hentet og gjengitt med samtykke fra Opplysningsrådet for veitrafikken AS, ofv.no. Enkelte verdier kan avvike for spesifikke varianter av bilmodellen. Kontakt din forhandler for ytterligere informasjon.

Dette tester vi under ladetesten

To ganger i året (sommer og vinter) tester NAF og Motor ladetid og ladeeffekt på et utvalg elbiler på det norske markedet. Bilene kjøres varme i minst to timer og batteriet forvarmes dersom mulig. Deretter analyseres ladetid og ladeeffekt fra 10 – 80% batteri.

Lignende modeller