0

Test av lading: Skoda CITIGOe iV

CITIGOe iV ladet fra 7 til 80 prosent på 60 minutter i vår ladetest. Til sammenligning oppgir Skoda at du skal bruke 60 minutter på å lade 0 til 80 prosent.

Ladeeffekt (kW) vinter (7-80%)
Ladeeffekt (kW) sommer (8-80%)

Slik hurtiglader Skoda CITIGOe iV

Citigo-e lades med CCS-kontakt. Produsenten oppgir at den lader med 40 kW og skal bruke 45 minutter på å lade til 80 prosent ved å bruke en 50kW lader.

Under sommertesten brukte vi 49 minutter på å lade fra 8 til 80 prosent, mens under vintertesteni brukte vi 55 minutter på å lade fra 7 til 80 prosent.

I sommertesten kom vi noe nærmere oppgitt effekt enn i vinter. Faktisk bærer Citigo-e preg av å slite noe med å lade i vinterkulden. Vi var aldri i nærheten av 40 kW, og registrerte maks 32 kW som høyeste effekt, og det var kun en kort periode. Jevnt over lå vi på 25 til 30 kW.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?