0

Test av lading: Tesla Model Y Long Range Dual Motor

Tesla Model Y LR Dual Motor brukte 30 minutter på å lade fra 8 til 80 prosent på sommeren. På vinteren ladet vi fra 7 til 80 prosent på 39 minutter.

Ladeeffekt (kW) vinter (7-80%)
Ladeeffekt (kW) sommer (8-80%)

Slik hurtiglader Tesla Model Y Long Range AWD

Model Y lader med CCS-kontakt. Den kan lades enten på Tesla Supercharger-nettverk eller hos øvrige ladeoperatører som tilbyr lading med CCS. Model Y skal lade med inntil 250 kW. Tesla oppgir ikke hvor lang tid det skal ta å lade til 80 prosent.

Tesla har lagt inn mulighet for forvarming av batteriet før hurtiglading. Dette sikrer varmt batteri før lading, og dermed raskere lading. Ved å plotte inn ladestasjonen som en destinasjon i navigasjonen, starter bilen automatisk forvarming av batteriet når du nærmer deg ladestasjonen. Du får beskjed på skjermen når forvarming starter.

Under sommertesten brukte vi 30 minutter og 8 sekunder på å lade fra 8 til 80%. Da hadde vi mottatt 53 kWt. Den høyeste effekten vi målte var 250 kW ved 9%. Den gjennomsnittlige ladeeffekten var 104 kW. Sommertesten ble utført i temperatur på 15 grader.

På vinteren brukte vi 39 minutter og 51 sekunder på å lade fra 7 til 80%. Da hadde vi mottatt 55 kWt. Høyeste effekt vi målte var 210 kW ved 8%. Den gjennomsnittlige ladeeffekten var 93 kW. Vintertesten ble utført i temperatur på 0 grader.

Bli NAF-medlem

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?