El Prix vinteren 2023: Dette er den beste familiebilen

Det finnes flere kriterier enn rekkevidde når du skal velge elbil. Vi har sett nærmere på hvilken av bilene fra El Prix vinteren 2023 som er den beste elbilen for familier.


Bilder av fire elbiler klippet sammen i samme bilde
© NAF

Alle saker i serien

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Et kriterium for å være med i familiebiltesten var minst 500 liter bagasjeromsplass.

I tabellen under ser du bilene som var med i familiebiltesten. Fargene indikerer bilenes resultat i de ulike testene.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Vinner: Volkswagen ID.Buzz

Hvit og gul Volkswagen ID Buzz.
Volkswagen ID.Buzz. Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen

Vinneren i familiebiltesten er Volkswagen ID.Buzz, som utmerker seg med mye plass. ID.Buzz har god plass til tre bilstoler, og egner seg derfor godt for familier med tre små barn.

ID.Buzz har ikke overraskende svært god plass til barnevogna i bagasjerommet. Med bakseter som kan justeres frem og tilbake har du også mulighet til å gjøre bagasjerommet 12 centimeter større. Samtidig må du ha nyttelasten i bakhodet når du pakker inn i ID.Buzz – nyttelasten burde vært høyere i en bil med så god plass.

Teslas bakhjulsdrevne Model Y imponerer i flere kategorier, mens Voyah Free er én av få biler med virkelig god nyttelast.

Nettopp nyttelast er et viktig kriterium i testen, ettersom en familiebil må kunne tåle å bli lastet med mange passasjerer og mye bagasje. Mange av bilene i testen har imidlertid skuffende lav nyttelast, som betyr at familier raskt vil risikere å kjøre med overlast på bilferien.

Maxus Euniq6 er et eksempel på en bil med veldig god plass, men med så lav nyttelast at du egentlig ikke kan utnytte all plassen.

Prisen på bilene i testen varierer stort, men det er ikke nødvendigvis slik at du får en bedre familiebil jo mer du betaler.

Les mer om bilene i testen her:

Vinner: Volkswagen ID.Buzz: Overlegen plass

2. plass: Tesla Model Y RWD: God på det meste

3. plass: Voyah Free: Nyttelast-vinneren

Resten av bilene i tilfeldig rekkefølge:

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?