Disse elbilene gir mest rekkevidde for pengene

Hvor langt elbilen kan kjøre er viktig for bilkjøperne, men det er ikke gitt at bilen med størst batteri gir deg mest rekkevidde for pengene. Bilene som gir deg flest kilometer per krone, er de med moderat pris og rekkevidde.


Elbiler
Foto: Tomm W. Christiansen / © NAF

NAF har regnet ut hvor mye du betaler per kilometer rekkevidde basert på bilprisen og resultatene fra NAF og Motors elbiltest sommeren 2022. På topp ti-listen kommer flere rimelige biler.

I sommerens test kjørte rimelige MG ZS Long Range 443 kilometer. Prisen per kjørte kilometer kom på 786 kroner.

- Dette viser at mange av budsjettbilene gir deg god valuta for pengene. På topp ti-listen er det flere rimelige biler som Maxus Euniq6, CupraBorn og Renault Megane i tillegg til MG, sier Sødal.

I motsatt ende av skalaen kom de dyre bilene med Porsche Taycan 4 Cross Turismo som den klart dyreste. Porschenkoster 3175 kroner per kilometer. Mercedes EQS og EQE er også blant de dyreste per kilometer rekkevidde.

- Rekkeviddekongene i elbiltestene til NAF og Motor er kostbare biler. De kjører lengst, men gir deg ikke flest kilometer for pengene, sier Sødal.

På topp ti for under 500 000

Av de ti bilene som gir mest rekkevidde for pengene, koster halvparten under 500 000 kroner.

-Med momsreglene som kommer fra 2023, vil bilene som koster under en halv million få en ytterligere gevinst på kilometer-prisen, mener Nils Sødal.

Blant de 31 elbilene som var med på sommerens test er gjennomsnittsprisen per kjørte kilometer 1433 kroner.

Slik er utregningene gjort

Utregningen er gjort på bakgrunn av elbilene som var med i NAF og Motors elbiltest sommeren 2021. Det er prisen for selve testmodellen og den faktiske rekkevidden målet i testen som er brukt for å gjøre utregningene. Utstyrsversjonen på bilene som er med i testen er i hovedsak godt utstyrte modeller.

Publisert: 27. juni 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Anette Berve,

Les også


Fant du det du lette etter?