Slik får du opp den frosne ladeluka på elbilen

Snø og vekslende vintervær gjør at ladeluka på elbilen din kan fryse fast. Med en plastpose og varmt vann, får du den raskt åpnet.


Hurtiglading
Lading Xpeng P7. © NAF

Kort fortalt:

  • Bilene som har ladeluken foran på bilen er mest utsatt for at ladeluka fryser.
  • Legg en pose med varmt vann inntil ladeluka om den er frossen, eller bruk en hårføner om du har strøm tilgjengelig.
  • For å unngå å få snø i ladeluka kan du dekke til bilen når den står i ro.

Triks for å tine ladeluka

Når snøen laver ned er det vanskelig å være nøye nok når snøen skal kostes vekk fra ladeluka på en elbil. Biler med ladeluka foran er mest utsatt for dette vinterfenomenet, men med snø og mildvær om hverandre kan alle oppleve problemer med å få åpnet ladeluka.

– Det er viktig å koste nøye rundt ladeluka hver gang for å unngå at den fryser, men er du uheldig og luka fryser, er det ingen heksekunst å få den opp igjen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Fyller du en plastpose med varmt vann og legger den inntil ladeluka, smelter isen på kort tid. Dette er nok den enkleste måten å smelte isen på når du står parkert på gårdsplassen eller i gata utenfor der du bor.

– Det er også andre alternativer du kan bruke. En hårføner for eksempel. Da er du avhengig av strøm, så det kan være vanskelig om du står langt unna der du bor, sier NAF-rådgiveren.

– Et annet alternativ er å ta seg en tur på et kjøpesenter og parkere i garasjen en liten stund, fortsetter han.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Triks for å unngå snø i ladeluka

I tillegg til å være nøye med snøkosten hver gang man koster bilen, er det noen andre triks man kan bruke for å unngå trøbbel med ladeluka. Mange dekker til frontruten med et teppe, papp eller liggeunderlag for å unngå snø og is der. Det samme kan man gjøre med ladeluka på en elbil.

– Finn noe som dekker ladeluken og som kan festes uten å skade lakken på bilen. Det finnes også egne deksler og trekk for å dekke til ladeluken, sier Sødal.

Publisert: 6. januar 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?