Stor oversikt: Størrelse på bagasjerom i elbiler

Vi har målt bagasjerommet i mange av elbilene på markedet, slik at du kan se hvilke elbiler som har plass til barnevogna, hundeburet eller hva enn du måtte ønske å ha med i bilen.


Bagasjerommet i Tesla Model Y
Bagasjerommet i Tesla Model Y. © NAF

Kort fortalt:

  • Vi har målt størrelsen på bagasjerommet til en rekke elbiler på det norske markedet.
  • I vår tabell kan du sortere etter størrelse eller søke på bilen du leter etter.
  • Vi anbefaler at du tester bagasjerommet selv før du kjøper bil.

Finn bilen som passer ditt bruk

Bagasjeromsstørrelse oppgis i antall liter, men dette forteller lite om hvorvidt du får plass til det du ønsker.

For at du skal få et inntrykk av størrelsen på bagasjerommet i ulike elbiler, har vi målt bredde, lengde og høyde opp til toppen av seteryggen, i tillegg til bredde og høyde på bakluke-åpningen.

Målet er at vi skal måle alle elbilene på det norske markedet, så om du ikke finner bilen du ser etter i listen, kommer den forhåpentligvis inn snart.

Du kan sortere bilene etter størrelse eller søke på bilen du lurer på. Trykk på bilen for å komme til NAFs elbilguide, hvor du kan se bilder av bagasjerommet med mål.

Sjekk selv før du kjøper

Noen av elbilene har fått plass til et bagasjerom under panseret, gjerne kalt «frunk». Størrelsen på disse varierer – noen har betydelig plass, noen har et lite rom som egentlig kun rommer ladekabler, mens svært mange ikke har bagasjerom foran i det hele tatt.

Noen elbiler kan skyve baksetene frem og tilbake. Noen av bilene kan fjerne gulvplaten i bagasjerommet, noe som gir enda litt mer plass.

Dagens biler er gjerne designet for minst mulig luftmotstand, noe som kan gjøre at baklukene er svært skrå. Skal du ha med barnevogn eller andre høye gjenstander er det lurt å sjekke om du faktisk får dette med deg.

Sjekk også hvor høy terskelen til bagasjerommet er. En høy terskel gjør det tyngre å laste bilen.

Du bør alltid teste at du faktisk får plass til det du trenger i bagasjerommet før du kjøper en bil. Målene i denne oversikten er ment å gi deg et inntrykk av størrelsen på bagasjerommet, slik at du vet hvilke elbiler som kan være aktuelle for deg.

Husk å sjekke nyttelasten

Selv om du får plass til mye i bagasjerommet, anbefaler vi at du sjekker hvor mye last du faktisk kan ha med deg i elbilen du planlegger å kjøpe. Nyttelast er hvor mange kilo last bilen kan lastes med, fratrukket føreren.

Du kan lese mer om dette i vår store nyttelast-guide.

Publisert: 20. februar 2023

Sist oppdatert: 15. mai 2024

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?