El Prix 2024:

Disse bilene er med i sommertesten

Alle bilene i sommerens El Prix har oppgitt rekkevidde på over 400 kilometer. Blant testbilene er det en rekke alternativer for familier på jakt etter en rimelig elbil.


Hvit bil

Utvalget av familie-elbiler som ikke sprenger budsjettet blir stadig bedre. Det gjenspeiles i bilene som skal være med i sommerens El Prix – hvor NAF og Motor tester rekkevidden og ladehastigheten til nye elbiler.

Familiebiler i fleng

BYD Seal U, Opel Astra Sports Tourer og Peugeot e-308 SW er alle eksempler på elbiler med respektabel plass i en prisklasse som for mange vil være overkommelig. Nye Renault Scenic E-Tech lover 545 liter bagasjerom og imponerende 622 kilometer rekkevidde til under 450.000 kroner.

Budsjettvennlige alternativer

I sommerens test finner du også flere mindre elbiler i budsjettklassen, som BYD Dolphin, Volvo EX30 og MG4.

Parkerer rekkeviddeangsten

Alle 25 elbiler i sommertesten 2024 har over 400 kilometer i oppgitt rekkevidde. 16 av bilene har en oppgitt rekkevidde på 500 kilometer rekkevidde, mens seks av disse igjen har en WLTP-rekkevidde på 600 kilometer eller mer.

Kjøper du en ny elbil nå, bør det altså være liten grunn til å føle på rekkeviddeangst. Om du likevel synes at de nye elbilene ikke har nok rekkevidde, kan det hende bilen kan veie opp med rask lading. Blant bilene i sommertesten er det noen som kan lade virkelig fort, til og med over 300 kW.

Har du spørsmål om elbil?

Som NAF-medlem har du tilgang på bilteknisk rådgivning. Enten du skal kjøpe, lade, ta service, selge eller trenger veihjelp til din elbil – kan vi hjelpe deg.

Smilende mann i blå skjorte

Rekkeviddetesten kjøres 5. juni, mens ladetesten gjennomføres 6. juni. Du kan følge testen direkte hos Motor.

Alle testbilene

Nedenfor er alle bilene som skal være med i testen. Bla sidelengs for å se flere.

I tillegg til bilene i oversikten over, skal Porsche Taycan og Hongqi EH-7 være med i testen.

Dette er El Prix

To ganger i året tester Motor og NAF rekkevidden og ladehastigheten til elbiler i Norge. Testen gjennomføres sommer og vinter, og utvides med nye modeller etter hvert som de kommer på markedet.

Biler i rekke om vinteren

Publisert: 28. mai 2024

Sist oppdatert: 3. juni 2024

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?