Sjekkliste ved privatleasing

Det er viktig å gå nøye gjennom avtalen før du underskriver en leasing-kontrakt. Her er noen tips til hva du bør sjekke!


Mann som kjører en leaset bil.
© NAF

Sjekk dette før du privatleaser:

  • Bindingstid/oppsigelse av leasingavtalen
  • Innskudd og rente
  • Service
  • Kjørelengde
  • Bruk av bilen
  • Tilbakelevering

Bindingstid/oppsigelse av leasingavtalen

Sjekk hvor lenge du forplikter deg til å lease bilen. Sjekk også om det er mulig å komme ut av avtalen hvis noe uforutsett skulle skje (for eksempel ved sykdom eller endret behov). Hva må eventuelt betales for å komme ut av avtalen?

Innskudd og rente

Vanligvis når man leaser en bil betaler man et innskudd/startleie og deretter et månedlig leiebeløp. Det er viktig å undersøke om månedsleien er fast i hele perioden eller om utleier kan regulere denne, f.eks. ved renteendringer. Har du fast rente, får du ingen overraskelser i form av renteendringer i løpet av avtaleperioden.

Service av leasingbilen

Det er viktig å huske på at det er du som leasingtaker som må sørge for at service blir utført til rett tid og til den intervall som er gjeldende for bilen. Er det du eller utleier som skal betale for service på bilen? Hva inngår i ev. forhåndsavtalt service? Enkelte serviceavtaler inneholder f.eks. ikke oljeskift/vedlikehold.

Service og vedlikehold er inkulert i NAF Lease
Service: Er det du eller utleier som skal betale for service på leasingbilen og vet du hva som inngår i servicen? © NAF

Kjørelengde

Sjekk hvilken kjørelengde avtalen inkluderer og at den er tilpasset ditt behov. Hva er konsekvensene dersom man kjører lengre enn avtalt?

Bruk av leasingbil

Sjekk om det er begrensninger i bruken av bilen? Kan andre kjøre den og kan den kjøres utenfor Norge?

Tilbakelevering av leasingbil

Ved tilbakelevering vil bilen bli sjekket for såkalt unormal slitasje. Normal slitasje derimot inkludert i leieprisen.Sørg for at du får god informasjon/brosjyre som viser hva som er definert som unormal slitasje og hva som regnes som normal slitasje.

Vet man dette på forhånd slipper du overraskelser når du skal levere tilbake bilen. Undersøk også hvem som skal kontrollere bilen – er det utleier selv som kontrollerer bilen eller brukes det en objektiv 3. part?

Hørt om NAF Lease?

Med medlemsfordelen NAF Lease slipper du å bekymre deg for dyre overraskelser i bilholdet eller kommende renteendringer, da du får faste månedsleie i hele avtaleperioden samt at service og vedlikehold er inkludert!

Dypetset bilde av en Audi Q4 etron.

Publisert: 13. september 2022

Sist oppdatert: 6. desember 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?