Trolltunga

Reise i Vestland

Norges vestligste by og verste vei, samt verdens lengste biltunnel, og smakebiter på mye rik historie – er litt av alt du kan oppleve i Vestland. Her er våre tips.

Vi har delt inn de 60 opplevelsene du kan finne i Vestland, alfabetisk. Bruk lenkene for å komme direkte til opplevelsene.

A-B | E-F | G-J | K-M | N-R | S | T-U | V

Hva skjer i Vestland?

Sammenslåingen av de to store fjell- og fjordfylkene Hordaland og Sogn og Fjordane gjør at det nye Vestland fylke både kan by på flere av de lengste fjordene, flotte fjellområder og de høyeste toppene, her i landet. Sognefjorden er Norges desidert lengste fjord og passerer det frodige fjellområdet Stølsheimen. Like innenfor der fjorden slutter, i Skjolden, starter det mest alpine fjellområdet i Norge med Store Skagastølstind, Norges tredje høyest fjell i førersetet.

Lenger sør strekker Hardangerfjordens forgreninger seg helt inn til Odda og Eidfjord og har naboskap med Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå. Lengst nord når Nordfjord nesten helt inn til Norges største isbre, Jostedalsbreen.

Innimellom alle høyheter og storheter kan Vestland fylke også by på både frodige daler, vill, vakker kyst, Norges nest største by og flere andre interessante byer med både historie og sjarme.

Veihjelp fra NAF

Vel frem med NAF i ferien

Med NAF Veihjelp kan du være trygg på å få hjelp når uhellet er ute. Som medlem med veihjelp får du hjelp uten egenandel uansett hva som er årsaken til at bilen stanser.

Illustrasjon av familie som får veihjelp om sommeren

60 opplevelser i Vestland

A-B

Fiskeskøyte i Espevær
Ytterst på vestlandskysten, i Bømlo kommune, ligger Espevær. Et særpreget fiskevær som er rikt på kulturminner.

E-F

Gamle trehus på rad og rekke med norske flagg hengende ute
Innerst i Sognefjorden ligger Lærdalsøyri med den pittoreske og godt bevarte gamlebyen, et trekkplaster for mange turister.

G-J

K-M

N-R

Røldal stavkirke
Røldal stavkirke er fra gammelt av en votivkirke, det vil si at den mottok store gaver fra mange av pilegrimene som valfartet til kirken.

S

T-U

Steintavle med inskripsjon: Vardetangen + lengde- og breddegrad
Vardetangen er Norges vestligste fastlandspunkt. I 1996 ble det bygget en stor steinvarde på platået, som markering, i tillegg til en steintavle med inskripsjon, som viser lengde- og breddegrad.

V

Podkast: NAF Veiboks beste turforslag

Lytt til Veibok-redaktør Per Roger Lauritzen og medforfatter Reidar Stangenes dele sine beste turforslag og opplevelser fra Vestland

Publisert: 19. juni 2024

Sist oppdatert: 2. juli 2024

Per Roger Lauritzen,

Les også


Fant du det du lette etter?