0

Test av lading: Kia e-Soul 2020

Kia e-Soul ladet fra 8 prosent til 80 prosent på 60 minutter i vår ladetest.

Ladeeffekt (kW) vinter (8-80%)
Ladeeffekt (kW) sommer (8-80%)

Slik hurtiglader Kia e-Soul

Kia e-Soul lader med CCS-kontakt, og skal bruke 4 minutter på å lade fra 20 til 80 prosent. Høyeste effekten e-Soul lader med er oppgitt å være 80 kW.

Under sommertesten brukte vi 51 minutter og 14 sekunder på å lade fra 6 til 80 prosent, mens under vintertesten brukte vi 60 minutter på å lade fra 8 til 80 prosent.

Ladekurvene deler mange likheter på sommer og vinter, men det er tydelig at e-Soul trives best i sommervarmen. I stedet for å bruke lang tid på å bygge seg opp til toppeffekten klarer den på sommeren å starte lading med 71 kW, og den holder effekten frem til mellom 50 og 60%, da effekten faller både under vinter og sommertesten.

Effekten faller igjen ved rundt 70 prosent. Skal du på langtur vil du spare tid og penger ved å koble ut rundt 70 prosent, før effekten faller ytterligere.

Samtidig er det interessant å se at vi ikke nådde samme toppeffekt som i vinter, tross perfekte ladeforhold.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?