Slik vasker du bilen utvendig

Lakken er bilens viktigste rustbeskyttelse. En skikkelig svampevask av bilen din utsetter rustangrep og får den til å skinne!


Slik vasker du bilen enkelt:

  • Avfett bilen først (tørr bil).
  • Skyll grundig med høytrykkspyler eller hageslange.
  • Skyll også inne hjulbuer, under bilen og støtfangerne.
  • Svampevask bilen med bilsåpe og bøtte.
  • Vask og spyl gjerne av såpen del for del.
  • Vask felgene og spyl av.
  • Tørk av hele bilen med mikrofiberklut eller pusseskinn.


Selvvask bilen året rundt

Det trenger ikke være 20 varmegrader for en utvendig vask. Noen få varmegrader er nok til å få av skitt og møkk, men unngå direkte sollys.

Er det sprengkulde bør du selvsagt vurdere hvor nødvendig bilvasken er, men du kan fint vaske når det er noen minusgrader. Om vinteren bør du være ekstra nøye med å spyle av understellet, bremsene, inne i skjermene og andre steder der veisaltet fester seg. Rett etter vasken bør du smøre inn lister rundt dører og ladeluke med silikonstift, slik at det ikke fryser. En liten bit med tape over låsen er også en billig forsikring for å hindre at låsen fryser.

Mange vaskehaller tilbyr vaskeprogrammer som spyler bilen både rundt hjul og under, men det beste er å ta en skikkelig runde med høytrykkspyler eller hageslange, bøtte og svamp. Når du først er i gang, bør du vaske bilen din og tømme den for søppel innvendig.

Medlemsfordel

Få bilvasken gjort der du er!

La Noddi vaske bilen din – enten hjemme eller jobb, slik at du kan bruke tiden din på andre ting. Sjekk om bilvask fra Noddi er tilgjengelig i ditt området!

Vask av bil  hjemme fra Noddi

Husk polering

Vasker du bilen din enda grundigere, bør du også vurdere å polere den. Et poleringsmiddel «tetter» lakken og gjør den mer motstandsdyktig. Ved litt egeninnsats og enkel investering kan du selv gjøre noe for at verditapet på bilen din blir så lite som mulig.

Bildet viser en dame som avfetter felgen på bilen.
Vask felgene: Det finnes egne avfettingsmidler for felger, men ofte holder det med vanlig avfetting også her.


Slik kan du håndvaske bilen din:

Publisert: 26. januar 2023

Jan Harry Svendsen,

Les også


Fant du det du lette etter?