Hopp til hovedinnhold

NAF Garantiutløpstest

Medlem 2590,-

Ikke-medlem 3190,-

  • Dokumentasjon på kjøretøyets tekniske tilstand, som kan avdekke feil eller mangler som kan dekkes av garantien din.
  • Testen er aktuell for deg som har kjøp ny eller brukt bil fra forhandler.

Viktig! Husk å vaske bilen før testen, slik at vi får undersøkt bilen utvendig

Allerede kunde eller medlem? Logg inn for raskere timebestilling, eller endre og avbestille timen din.

Ta en garantiutløpstest før garantien på din bil utløper, og unngå ubehagelige overraskelser. Avdekkes det feil eller mangler kan du spare mye penger, om det viser seg at manglene kan dekkes av garantien på din bil.

Hva får du ved å ta en Garantiutløpstest?

Tar du en garantiutløpstest får du som eier god dokumentasjon på bilens tekniske tilstand. Dokumentasjonen du mottar er en tilstandsrapport basert på tekniske vurderinger av definerte kontrollpunkter som er foretatt på testtidspunktet, og kan fremlegges i forbindelse med garanti eller et reklamasjonskrav. Etter gjennomført test gir vi deg som bileier rådgivning basert på testens funn.

Feil og avvik fra det som forventes av holdbarhet på bilen, med utgangspunkt i bilens alder og kilometerstand, kan være reklamasjonsgrunnlag etter kjøpslovgiving og garantivilkår.

Garantier gitt av forskjellige aktører vil kunne variere i innhold. Avdekker testen feil og avvik, må du som eier av bilen selv vurdere disse opp mot garantivilkårene som er gjeldende for din bil. Vi anbefaler deg å sette deg inn i hva din bilgaranti dekker.

Hva gjør du videre om det avdekkes feil? 

Uansett om det er gjenværende garanti på bilen eller om du skal reklamere til selger, er det viktig at du kontakter selger/garantistiller så snart som mulig. Venter man for lenge med å ta kontakt, risikerer man at eventuelle krav går tapt. NAF anbefaler at du tar kontakt skriftlig og legger ved garantiutløpstesten.

Det er ingen automatikk i at feilene påpekt i en garantiutløpstest er omfattet av gjeldende garanti på din bil eller utgjør et reklamasjonskrav etter kjøpslovgivingen. NAF anbefaler at du som bileier undersøker garantivilkårene for å se hva som faktisk er dekket av garantien. Hva som er dekket vil variere fra aktør til aktør. Les mer om garantivilkår her.

Hvilke feil som medfører at man har et krav etter kjøslovgivningen overfor selger vil også avhenge i stor grad av hva som ble avtalt ved kjøp. Undersøk derfor kjøpekontrakten og salgsannonsen før du legger frem dokumentasjonen.  Du kan lese mer om hva som kan kreves ved reklamasjon her.

Skulle du få avslag på garanti/reklamasjonkravet anbefaler vi at du ber om å få avslaget skriftlig, med en begrunnelse for avslaget. Er du uenig i avslaget kan du som NAF-medlem kontakte våre advokater.

NAF Advokat vil foreta en nærmere vurdering basert på den aktuelle dokumentasjonen og gi deg en tilbakemelding på om det er grunnlag for et krav. Du kan kontakte NAF Advokat her. 

Høyvolts-batteri i elbiler
Når det gjelder høyvolts-batteriet (fremdriftsbatteriet), finnes det per i dag ingen god måte på markedet for å si noe om hvor mye batterikapasiteten eventuelt kan ha tapt seg. Du får derfor ikke svar på dette på en NAF-test. Men elektronikken i elbilen din overvåker systemet til enhver tid og du vil få varsel om noe er galt med fremdriftsbatteriet eller andre vitale deler i systemet. Ved slike feil må du oppsøke nærmeste verksted.

Erfaringer fra våre kunder

Anbefales. Vi gjorde dette i mai og med resultat at vi fikk rettet opp mange feil. Testen koster 2250,- og det ble funnet feil for over 50.000,-.
Medlem, Akershus

Sparte minst 80.000 kr. Testen avdekket feil på lakkeringen på siden av bilen.
Medlem, Hordaland

Fikk beskjed fra NAF om hva jeg kunne søke garanti på av forhandleren. Garanti ble godkjent av forhandler.
Medlem, Akershus

Det ble funnet rust under panser. Brukte testen i møte med bilselger og klage innsendt.
Medlem, Nordland

Fikk verkstedet til å fikse oljelekkasje ved turbo pga testen.
Medlem, Nordland

Leveransebeskrivelse for NAF testeprodukter.

NAF Garantiutløpstest

Medlem 2590,-

Ikke-medlem 3190,-