Slik gikk verdens største elbiltest

Hvem imponerte og hvilken bil hadde kun 14 grader i kupeen? Hør hvordan det gikk i årets El Prix - NAF og Motors faste vintertest av elbiler.


En mann og en kvinne tar selfie foran en elbil parkert i veikanten.
BMW i7 kjørte tom for strøm på Venabygdsfjellet. © NAF

Alle saker i serien

Verdens største elbiltest er over for denne gang! Få oppsummeringen!

Vinteren 2022 kjørte Tesla Model 3 LR Dual Motor 521 kilometer – onsdag 1. februar 2023 ble den rekorden slått av en annen Tesla, nemlig Model S Standard, med 530 kilometer på telleren da bilen var kjørt helt tom for strøm.

I vintertesten 2022 lå temperaturen mellom 0 og minus ti grader, mens det i årets utgave var vesentlig kaldere med temperaturer mellom 0 og 19 minusgrader.

Bilene kjøres med klimaanlegget innstilt på 21 grader, men som du får høre om i Elbilpodden, var det en bil som hadde temperatur på 14 (!) grader selv om klimaanlegget stod på 21.

I denne Elbilpodden-episoden, som ble spilt inn direkte like etter at siste bil gikk tom for strøm, snakker vi om hvem som imponerte og skuffet i testen.

Du får også høre om noen ganske spesielle hendelser vi opplevde underveis.

Dette er Elbilpodden

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF, hvor programleder Anette Berve har aktuelle gjester i studio. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste at du lurte på.

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify eller i iTunes. Du finner også episodene av Elbilpodden her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 6. februar 2023

Sist oppdatert: 5. februar 2024

Anette Berve,

Les også


Fant du det du lette etter?