Test: Plass til bilstol i familie-elbiler

En trygg bilstol er viktig for barnets sikkerhet, men du må ha nok plass i bilen. Vi har testet 11 nye familie-elbiler for å se hvilke som har best plass til bilstoler.


Bilstol og mann i bil
© NAF

Alle saker i serien

I forbindelse med vår rekkeviddetest av 29 nye elbiler vinteren 2023 plukket vi ut 11 av bilene for å undersøke hvor god plass de har til bilstoler for barn.

I testen har vi sett på hvor god plass passasjeren foran har når en bilstol er montert i setet bak. Dette har vi testet med babystolen Cybex Cloud Z2 i-Size og det bakovervendte barnesetet Axkid ONE 2. Sistnevnte kan justeres i flere retninger, men krever generelt mye plass og gir et godt inntrykk av hvor god plass det er i bilen. Bilstolene er likt innstilt under alle testene.

Testpassasjeren som har vurdert benplassen i de ulike bilene er vår egen senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal, som måler 189 centimeter.

Mann utendørs ved bensinstasjon
NAFs senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal tester plassen i passasjersetet i vår bilstoltest. Er du lavere enn hans 189 centimeter, vil du selvsagt få bedre plass til beina i bilene enn han opplever. © NAF

Plass til tre bilstoler

For familier med tre mindre barn kan det være en utfordring å finne elbiler med plass til tre bilstoler. I vår test har vi plukket ut fem av de største bilene for å sjekke nettopp dette.

I testen bruker vi Cybex Cloud Z2 i-Size og den fremovervendte barnestolen BeSafe iZi Flex FIX i-Size, som begge har Isofix-montering. Den tredje stolen er den bakovervendte barnestolen BeSafe Stretch, som har beltemontering.

I testen har vi brukt Isofix-montering på stolene hvor dette er mulig, ettersom det er det som er anbefalt. Om du gjør samme test med andre bilstoler, kan det hende du får et annet resultat.

Hvis du lurer på hvilke bilstoler du får plass til i din bil, er du rett og slett nødt til å dra til en butikk og teste selv. I denne testen får du et inntrykk av hva du kan forvente i et utvalg nye elbiler.

Takk til Barnas Hus CC Vest for lån av bilstoler.

Bilene vi har testet:

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Publisert: 10. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?