Bobil: Solifer

Mer frihet på fire hjul skal du lete lenge etter. Ja det koster, men til gjengjeld har du et flott mini-hus med alle fasiliteter hvor enn du vil dra.


Bobil i skog
Bobil kan kjøpes ny eller brukt, og leies fra forhandler eller privat på Finn, Nabobil eller Airbnb. © NAF

Bobil fra Solifer

Overnattingsform: Bobil
Produsent: Fiat Solifer (lånt fra Tellus Mohagen Bil)
Pris på testmodell: 999.000 kr ved kjøp / Fra 19.000 kr ved ukesleie
Vekt: 3000 kg
Antall personer: 4

Frihetsfølelse med bobil

Bobil er en av de dyreste måtene å campe på. Det kan absolutt være verdt prisen hvis du liker å reise rundt fra sted til sted eller ønsker å bo på en campingplass over lengre tid. Du slipper jo også utgiftene til hotellrom som må tas med i beregningen.

«

Mange smarte løsninger inne i bobilen gjorde turen enkel og komfortabel.

Bobil kan kjøpes ny eller brukt, men det er også et stadig større leiemarked både fra forhandler og privat på Finn.no, Nabobil eller Airbnb.

Når det er sagt, er det greit å være oppmerksom på at det er litt å sette seg inn i første gang du skal kjøre en bobil. Den første turen din vil trolig gå med til å bli kjent med alt av funksjonalitet, hvordan du skrur på alt fra vann til strøm og gass, hvor du kan overnatte, hvordan du klargjør bilen for natta og venne seg til størrelsen under kjøring.

Var klar over bobilens maksvekt

Bobilen gir større frihet når det gjelder pakking av bagasje. De fleste bobiler er utstyrt med et større lasterom bak i bilen. Da kan du enkelt ha med det du trenger av bagasje, en praktisk bordgrill, en hengekøye, samt bord og stoler så du kan sitte ute og kose deg.

Det eneste det er viktig å huske på er at du er klar over bobilens maksvekt, så du ikke overstiger denne.

Kjør gjerne innom en trafikkstasjon og vei bilen når den er fullpakket. Da vet du at du er innafor vektgrensen før ferien setter i gang.

En familie på bobilferie. Du får med deg enkelt campingutstyr.
Familieferie: Kjøp ny, brukt eller lei bobil fra blant annet Finn, Nabobil eller Airbnb når du skal på Norgesferie. Foto: Eirik Aspaas / © NAF

Vurdering:

-Vi, Sofie (9), Oda (11) Camilla (43) og Kristian (52), har vært førstegangsreisende med bobil og synes turen som bobilfamilie var en fin opplevelse. For oss som alltid har sovet i telt på camping tidligere, var de varme og myke sengene i bobilen skikkelig luksus. Å ha vårt eget bad med toalett, dusj og vask, et kjøkken med kokeplater og kjøleskap samt mange smarte løsninger inne i bobilen, gjorde turen enkel og komfortabel. At soveplassene er klare på noen få minutter når bobilen er parkert for natten, er også et stort pluss. Utvendig bagasjerom gir mer enn nok lasteplass. Her kan du fint ha med utemøbler, grill, sykkel og andre større ting du ellers ville lagt i skiboksen.

Familie i campingbil
Bruk veiboka: Når du skal planlegge årets sommerferie, kan du bruke NAF Veibok. © NAF

Bobilen var enklere å kjøre enn vi trodde på forhånd. Vi startet med noen prøveturer på kjente veier og ble fort vant til bilen. Vi satt komfortabelt, høyt og hadde god oversikt. Rygging var det vi bekymret oss mest for, men med ryggekamera og store doble speil gikk det overraskende greit. Både de voksne i forsetet og barna hadde god plass under kjøringen. Barna satt trygt og behagelig i setebeltene ved spisebordet, men savnet oppbevaringslommene i seteryggen og flaskeholderne i den vanlige bilen vår.

Bobil er blant de dyreste måtene å campe på. Det kan absolutt være verdt prisen hvis du liker å reise rundt fra sted til sted eller ønsker å bo over lengre tid på en campingplass. Vi kommer til å dra på tur med bobil igjen.

Familien Rystad Brustad testet bobilen fra Solifer en helg

Fordeler:

  • Som et hus på hjul, med alle fasiliteter.
  • Raskt klar for natta eller matlaging. 
  • Sosialt.

Ulemper:

  • Ikke bare å sette seg bak rattet å kjøre. Krever noe tilvenning.
  • Prisen (men leie er et godt alternativ til eie).
  • Vær bevisst på størrelsen din familie trenger for behagelig sove- og boltreplass.

Dette produktet ble testet våren 2021.

Se alle overnattingsformene vi har testet:

Publisert: 17. april 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Marlene Engan Aasen,

Les også


Fant du det du lette etter?