test av campingutstyr

Fra rimelig til helt rått

Har du lyst til å prøve deg i en trendy campervan? Kanskje liker du å telte, men synes det er tungvint å sette opp teltet?  Eller er det på tide å innfri bobil-drømmen?  Vi har testet overnattingene som gjør bilferien til et eventyr.  

Foto: Eirik Aspaas

Kort fortalt:

  • Vi har testet 15 overnattingsformer til bilturen.
  • Du trenger ikke hengerlappen for noen av alternativene.
  • Vi gir tips til matlaging, lys og varme til overnattingen.

Nederst i saken finner du alle overnattingsformene vi har testet.

Overnatt i naturen når du skal på bilferie

Uavhengig av om du skal på tur i nærområdet eller reise Norge på langs, er det forlokkende å overnatte i naturen.

Allemannsretten gir deg rett til å ferdes og overnatte langs vei i utmark, så lenge du viser hensyn og overholder regelen om overnatting i to døgn. Den retten kan by på unike overnattingssteder. Hvis man bare har noe å overnatte i, vel å merke.

Du trenger heldigvis ikke å tenke på hver eneste bagasjekilo når du drar på bilferie. Samtidig er plasseffektive og smarte produkter som gir høy komfort fortsatt å foretrekke. Det er viktig å huske at selv bilen ikke har ubegrenset med plass til bagasje.

Passer for deg med vanlig førerkort

Vi har funnet produktene som gjøre det lettere å legge på hjul og overnatte langs veien enten du velger å ta inn på campingplass eller å finne roen ved å fricampe.

Om du foretrekker glamping med webasto-varmer, madrass og dyne eller liker å være tettere på naturen, har vi i 2021 funnet fordelene og ulempene ved sju populære produkter i alle prisklasser. I fjor testet vi seks andre produkter.

Overnattingsalternativene krever ikke annet enn førerkort klasse B og passer i bagasjerommet, på hengerfestet eller på taket.

Alle alternativene er testet under en overnatting ute i det fri. Det betyr at dette er vårt førsteinntrykk av produktene når det gjelder fordelene og ulempene vi opplevde. 

Førerkort: Overnattingsalternativene krever ikke annet enn førerkort klasse B og passer i bagasjerommet, på hengerfestet eller på taket.

Slik kan du overnatte på camping:

Publisert: 17. april 2021

Sist oppdatert: 17. juni 2024


Les også


Fant du det du lette etter?