Pop-up telt: Coleman

Hvor enkelt kan et telt bli? Hvis du uansett unngår å sove ute når det regner, eller du bare trenger litt skygge fra solen på dagtid kan det hende et enkelt pop-up-telt er tingen for deg.  


Familie med telt
© NAF

Pop-up telt fra Coleman

Overnattingsform: Telt
Produsent: Coleman
Modell: Galiano 2
Kjøpes hos: ChillOut
Pris på testmodell: 1599 kroner
Vekt: 2,6 kg
Antall personer: 2

Produkt kan være utgått fra sortiment

Lekende lett camping med pop-up telt

Det er noe forlokkende med å slippe puslespillet med teltstenger og riktig rigging. Dette teltet spretter opp av seg selv så fort du tar av strikken som holder det sammen. Det eneste du trenger å gjøre er å forankre det i bakken, så det ikke blåser bort.

Vi har testet tomannsteltet, og vil konkludere med at det er et intimt telt for to. Den ovale formen byr på noen plassutfordringer, spesielt med et liggeunderlag som er rektangulær.

Teltet veier lite, men formen er ikke veldig ideell. Teltet oppbevares i en stor, rund veske som kan bæres med en stropp som en veske. Men dette teltet vil du ikke bære langt fra bilen – nettopp på grunn av den litt klønete formen.

Oppsett av telt
Enkelt telt: Pop-up teltet fra Coleman, settes enkelt opp av både store og små. © NAF

Med 2000 mm vannsøyle, var vi skeptiske til om morgenregnet som var meldt kunne by på en våt natt for testpersonen. Det er kun en teltduk, ikke noe innertelt, noe som gjør at du hører hver regndråpe og ikke har noe beskyttelse fra kondensen eller vannet.

Så var det på tide å pakke sammen teltet, og det er her frustrasjonen satte inn. Du trenger å se på instruksjonsvideoen en del ganger før du slår sammen teltet for å forstå rekkefølgen det skal pakkes sammen i. Tegningen som følger med teltet var ikke enkel å forstå.Som med alt annet gjør øvelse mester, men her kunne Coleman fått noen tips fra IKEA om hvordan lage en god instruksjonstegning.

Alt i alt vil vi konkludere med at pop-up-teltet er genialt for kortreiste turer, hvor det er meldt pent vær. Det er lekende lett å sette opp!

«

Dette teltet er svært enkelt å sette opp. Det bretter seg automatisk ut i full størrelse når du løsner stroppen.

Vurdering:

Det er lite som gir meg større glede enn å bruke marka aktivt, både til dagsturer og overnatting. Aller helst skulle jeg sovet ute minst en gang i uka, men etter at jeg ble mamma til Amanda for halvannet år siden, har jeg senket ambisjonsnivået og konsentrerer meg om de enkle nærturene.

Dette teltet er svært enkelt å sette opp. Det bretter seg automatisk ut i full størrelse når du løsner stroppen. Deretter fester du de medfølgende pluggene, slik at teltet står stabilt. Det er helt grei plass til to personer inne i teltet, men jeg fikk ikke plass til mitt doble liggeunderlag som jeg pleier å bruke på tur med datteren min på grunn av teltets ovale form. Jeg var også veldig skeptisk til om jeg kom til å holde meg tørr og varm i teltet da det har en vannsøyle på 2000 mm.

oppsett av telt
Plass til to: I pop-up teltet vi testet, er det kun plass til to. © NAF

Jeg våknet raskt da det begynte å regne på natten. Heldigvis holdt jeg meg tørr og varm, men jeg er usikker på om teltet hadde klart å stå imot litt kraftigere regn. Litt verre ble det på morgenen da jeg glemte å dytte på taket før jeg åpnet inngangen. Da rant det en del vann rett inn i teltet. Det kunne enkelt vært unngått enten ved å gjøre ytterduken litt lenger eller at jeg hadde husket å riste av vann før jeg åpnet inngangen, men jeg foretrekker at produsentene har tenkt på sånne ting.

Det er relativt enkelt å pakke sammen teltet når du har gjort det et par ganger. Det må brettes på en spesiell måte for å få plass i den runde oppbevaringsposen. Jeg ville ikke anbefalt det til vanlig turbruk i marka og på fjellet. Da ville jeg heller kjøpt et «ordentlig» telt som får plass i en tursekk. Men det er helt topp å bruke en sommerdag om du har små barn som trenger å sove i løpet av dagen, på stranda eller i hagen som et «min første telttur»-telt.

Fordeler

  • Perfekt for dagsturer eller korte nærturer. 
  • Lynraskt å sette opp.

Ulemper

  • Upraktisk form.
  • Vannet renner fort inn i teltet. 

Dette produktet ble testet våren 2021.

Se alle overnattingsformene vi har testet:

Publisert: 17. april 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023


Les også


Fant du det du lette etter?