Telt: Urberg 6-person Camping Tent

Med telt kjøper du en overnattingsform som gir mange muligheter og stor valgfrihet, men lite luksus.Telt kan være en billig overnattingsform, men det krever at du har noe utstyr i tillegg til teltet, som soveposer og liggeunderlag.


Campingtelt
Foto: Eirik Aspaas

Telt fra Urberg

Overnattingsform: Telt
Produsent:
Urberg
Modell:
6-person Camping Tent
Pris for testmodell:
5300 kr
Antall personer: 6
Vekt: 11,9 kg

Telt er den klassiske overnattingsformen som mange med rette sverger til. Det finnes utallig mange alternativer å velge mellom, så det er lurt å tenke gjennom hvordan og hvor du skal bruke teltet.

Vi har valgt å teste et større alternativ, ettersom vi har med oss bil på tur så kan vi ta med oss ting som er litt tyngre og god oss litt mer plass å boltre.

Familien Brustad-Ryste sin vurdering:

-Når vi har campet tidligere har vi brukt to tomannstelt med gapahuk over teltene. Det fyller mye av samme funksjonen som dette store teltet, og er lettere hvis du skal gå med bagasjen et stykke. Men det seksmannsteltet gir som du ikke får med to mindre telt er god plass til å spille spill, spise eller gjøre andre ting inne i teltet og god plass til bagasjen.

Skulle vil vært på camping flere dager på samme sted ville vi foretrukket dette teltet – det gir mer komfort og tumleplass.

«

Skulle vil vært på camping flere dager på samme sted ville vi foretrukket dette teltet – det gir mer komfort og tumleplass.

Teltet er enkelt å sette opp. Du kan klare det alene, men best å være to, særlig når du skal ta det sammen. Teltet er tungt, så campestedet bør være like ved bilen. Vi brukte ca. en time på å sette det opp, alt inkludert – og da hadde vi aldri satt opp dette teltet før. Vår overnatting var en svært regntung natt, men hele familien våknet i tørt telt uten dugg og kondens på innsiden.

Familien Ryste testet en natt i telt

FAMILIETUR: Familien Ryste trivdes godt i teltet fra Urberg, men brukte litt tid på å sette det opp.

Fordeler

  • Kan være et rimelig alternativ.
  • Større frihet til å overnatte akkurat hvor du vil.
  • Får plass i bagasjerommet.
  • Gir en egen følelse av å leve et roligere og enklere liv.
  • Bringer familien tett på hverandre.

Ulemper

  • Kan være tidkrevende å slå opp.
  • Ikke alternativet du vil slå opp og ned for mange dager på rad.
  • Telting er helt klart best i fint vær.

Dette produktet ble testet våren 2020.

Se alle overnattingsformene vi har testet:

Publisert: 17. april 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023


Les også


Fant du det du lette etter?