Familiebiltest: Hongqi E-HS9

Hongqi E-HS9 har mye plass til familien, men har samtidig noen ulemper som må tas med i beregningen.


Svart Hongqi EHS-9
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Hongqi E-HS9

Pluss:

  • Stort bagasjerom
  • God benplass foran med stor bilstol bak
  • Andre seterad kan justeres frem og tilbake

Minus:

  • Pris
  • Kunne hatt høyere nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Bilen med den karakteristiske fronten kommer som seks- eller syvseter. Modellen i vår test har seks seter.

Der mange seks- og syvsetere har et knøttlite bagasjerom med alle setene i bruk, har Hongqi E-HS9 fått plass til et akseptabelt bagasjerom også uten å slå ned tredje seterad. Under gulvet har du plass til ladekabler og andre småting.

Når du legger den tredje seteraden, får du virkelig stor bagasjeplass. Andre seterad kan justeres frem og tilbake, og med setene justert helt framme er lengden i bagasjerommet hele 139 cm. Her er det god plass til barnevogna og mye mer.

Hvor mye bilen kan lastes med

Hongqi E-HS9 har en oppgitt nyttelast på 475 kilo. Vår test viser at bilen veier 65 kilo mer enn egenvekten som oppgitt i vognkortet, som betyr at den reelle nyttelasten blir 410 kilo. Det er langt fra verst i klassen, men for en så stor bil hadde vi gjerne sett at nyttelasten var noe høyere.

Plass til bilstol og passasjer

Med setene på rad to justert i bakerste posisjon har testpassasjer Nils på 189 cm god plass når den minste bilstolen er montert bak ham. Også med den største bilstolen har Nils relativt god benplass som passasjer foran i E-HS9.

Pris

Den billigste utgaven av Hongqi E-HS9 har en startpris på rundt 700.000 kroner. Vår testmodell koster 939.275 kroner, som nok vil være i meste laget for de fleste familier.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?