Familiebiltest: Tesla Model Y RWD

Teslas bakhjulsdrevne og billigste versjon av populære Model Y scorer godkjent i alle kategorier i familiebiltesten.


Svart Tesla Model Y RWD
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Tesla Model Y RWD

Pluss:

  • Pris
  • God plass i bagasjerommet

Minus:

  • Begrenset med benplass foran med stor bilstol bak

Størrelse på bagasjerom

Bagasjerommet er litt smalere enn i mange andre biler, men er til gjengjeld langt med 108 cm inn til baksetet. Store sidelommer, et stort rom under gulvet og et ganske stort bagasjerom foran (frunk) bidrar til at du får lastet Model Y med svært mye bagasje.

Barnevogna tar mye plass i bagasjerommet, men du kan fortsatt legge inn mer bagasje før det er fullt. Bilens evne til å sluke bagasje kommer best til sin rett når du utnytter de andre rommene i tillegg til selve bagasjerommet.

Hvor mye bilen kan lastes med

Hvilken nyttelast Tesla Model Y leveres ut med har gått opp og ned de siste årene. Den oppgitte nyttelasten i vår bakhjulsdrevne testmodell er 451 kilo. Bilen veier omtrent det samme som den oppgitte egenvekten, og den beregnede nyttelasten ender på 453 kilo, som er tredje best blant bilene i testen. Det er nok nyttelast for de fleste formål.

Plass til bilstol og passasjer

Testpassasjer Nils på 189 cm beskriver benplassen foran som så vidt godkjent når en stor bilstol er i setet bak ham. Knærne toucher så vidt borti hanskerommet; det går akkurat, men ville vært ubehagelig på lange turer.

Pris

Prisen på Model Y med bakhjulstrekk er meget konkurransedyktig etter Teslas store priskutt i januar 2023. Startprisen er drøyt 431.000 kroner, mens vår testmodell med sort lakk og vinterhjul koster 466 744 kroner. Det er betydelig mindre enn du må betale for mange sammenlignbare konkurrenter.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?