Familiebiltest: Hyundai Ioniq 5

Hyundais populære Ioniq 5 er et vanlig syn på norske veier. Bilen har utvilsomt mange kvaliteter, men også en stor ulempe.


Svart Hyundai Ioniq 5
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Hyundai Ioniq 5

Pluss:

  • Bredt bagasjerom
  • Bakseter kan justeres frem og tilbake

Minus:

  • Lite benplass foran med stor bilstol bak
  • Veldig lav nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Med 104 centimeter i bredden har Ioniq 5 blant de bredeste bagasjerommene i testen. Gulvet er i utgangspunktet 96 centimeter langt, men om du justerer baksetene til fremste posisjon, øker dette til imponerende 111 centimeter. Et rom under gulvet har plass til småting, i tillegg til at du har frunk med plass til ladekabel. I modeller med tohjulstrekk øker størrelsen på bagasjerommet foran betydelig.

Ioniq 5 har god plass til barnevogna i bagasjerommet, men på grunn av den skrå bakluka er det begrenset hvor mye mer du får pakket.

Hvor mye bilen kan lastes med

Ioniq 5s akilleshæl som familiebil er nyttelasten.

Den oppgitte nyttelasten er på 341 kilo, som ikke er det høyeste i utgangspunktet. Vår test viser i tillegg at bilen veier 51 kilo mer enn det står oppgitt i vognkortet, som betyr at nyttelasten faller til 290 kilo.

Det er såpass lavt at en familie på tur raskt vil komme over grensen for overlast. Det er for eksempel for lavt til at fire passasjerer på 75 kilo kan være med i bilen, selv om ingen av dem har med seg noe som helst bagasje.

Plass til bilstol og passasjer

Med den minste bilstolen i baksetet (og baksetet justert i bakerste posisjon) har testpassasjer Nils på 189 cm god benplass i passasjersetet foran. Med den største bilstolen bak ham blir han imidlertid sittende med knærne inntil hanskerommet.

Pris

Prisen på vår testmodell med firehjulstrekk er 584.900 kroner. Du får mye bil for pengene, men nyttelasten blir fort et problem.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?