Familiebiltest: Tesla Model X Plaid

Med en startpris på 1,45 millioner vil Model X Plaid være uaktuell for de fleste, men for de som har råd, kan Model X Plaid være en god familiebil.


Svart Tesla Model X Plaid
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Tesla Model X Plaid

Pluss:

  • God plass i bagasjerommet
  • Justerbare bakseter

Minus:

  • Pris
  • Begrenset benplass foran med stor bilstol bak
  • Kunne hatt høyere nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Model X kommer både som 5-, 6- eller 7-seter. Model X Plaid, som vi har testet, er kun tilgjengelig i konfigurasjon med seks seter.

Bagasjerommet med alle setene i bruk er ikke all verden, men du får fint plass til en bag eller to. Siderom på begge sider bidrar til mer plass, i tillegg til et rom under gulvet med plass til ladekabler og andre småting.

Legger du ned bakerste seterad, har du et stort bagasjerom hvor vi enkelt får plass til barnevogna. I Model X kan du også dra nytte av en veldig stor frunk.

Hvor mye bilen kan lastes med

Den oppgitte nyttelasten er på 427 kilo. Nyttelasten vi kommer fram til etter å ha veid bilen er 415 kilo. Det er langt fra verst i klassen, men for en bil med så mye bagasjeplass hadde vi gjerne sett at nyttelasten var høyere.

Plass til bilstol og passasjer

Tesla Model X Plaid har god plass til bilstoler på andre og tredje seterad, og er en av få elbiler hvor du får plass til tre store bilstoler samtidig. Benplassen til testpassasjer Nils med en stor bilstol i setet bak ham var noe skuffende, med knær som touchet opp i hanskerommet.

Pris

Testens dyreste bil klarer 0-100 km/t på 2,6 sekunder, men det er en egenskap de færreste familier vil dra nytte av. Prisen på vår testmodell er 1.612.003 kroner, som utelukker Model X Plaid som et alternativ for de fleste familier. Selv om du skulle klare deg med 0-100 km/t på 3,9 sekunder, er prisen for en ny Tesla Model X fortsatt over 1,3 millioner.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?