Familiebiltest: Volkswagen ID.5

Volkswagens coupé-utgave av populære ID.4 har ingen store svakheter i vår familiebiltest, men havner heller ikke på toppen.


Blå Volkswagen ID.5
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Moto/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Volkswagen ID.5

Pluss:

  • God nyttelast

Minus:

  • Begrenset benplass foran med stor bilstol bak

Størrelse på bagasjerommet

Med en mer aerodynamisk og skrånende bakluke skulle man tro at bagasjerommet i ID.5 totalt sett rommet mindre enn bagasjerommet i ID.4, men Volkswagen har faktisk fått plass til seks liter mer i ID.5.

Bagasjerommet i ID.5 har rom på sidene som bidrar til best mulig utnyttelse. Under gulvet får du plass til ladekabler og diverse småting. Vi får greit plass til barnevogna i bagasjerommet, men ikke så veldig mye mer.

Hvor mye bilen kan lastes med

Nyttelasten i Volkswagen ID.5 er oppgitt i vognkortet til å være 454 kilo, som er blant de høyeste i testen. Bilen veier i tillegg mindre enn oppgitt, som gjør at vi kommer fram til en beregnet nyttelast på 465 kilo. Det er nest best i familiebiltesten.

Plass til bilstol og passasjer

Testpassasjer Nils på 189 cm opplever å ha god plass til beina i ID.5 når den minste bilstolen er montert på andre seterad. Med den største bilstolen har han dårlig plass og sitter med knærne oppi hanskerommet.

  • Test: Plass til bilstol i Volkswagen ID.5

Pris

Startprisen på Volkswagen ID.5 er rundt 520.000 kroner, mens prisen på vår testmodell ID.5 Pro er 606.578 kroner. Sammenlignet med de andre bilene i vår test er dette en ganske gjennomsnittlig pris for en ny familie-elbil.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?