Derfor bør du skifte vindusviskere ofte

Hvis vindusviskerne dine lager striper av vann på ruta er det på tide å skifte dem ut. Se våre tips for hvoran du kan bytte vindusviskere.


en dame som skifter vindusviskerne på bilen.
© NAF

Kort fortalt:

  • God sikt gir økt trafikksikkerhet
  • Vask alle vinduer og vindusviskere jevnlig
  • Bytt vindusviskere og frontrute ved behov

Bytt vindusviskere jevnlig

Hvor godt ser du egentlig gjennom frontruta etter at viskerne har feid over? I løpet av et år slites gummien på vindusviskerne, og når høsten kommer er det ikke sikkert viskerne gjør en spesielt god jobb. I tillegg til slitasje blir gummien i viskerbladene sprø og forfaller selv om du ikke bruker viskerne i det hele tatt. Innfestingen til selve viskerarmen blir også slitt og kan gjøre viskeren «skranglete».

Mange biler har også en visker bak som ofte glemmes. Den bakre vindusviskeren hjelper å gi sikt bak under kjøring og ved rygging, så husk at den også en viktig funksjon. Den bakre viskeren sitter veldig utsatt til med mye skitt, støv, is og snø, og er i mange tilfeller mer utsatt enn de foran. Den bør også byttes når man skifter viskerne foran.

I tillegg til sjekk av viskere bør du sjekke selve frontruta. Steinsprut, vindusviskere, skraping av is, skitt og smuss sliter hardt på ruta. Selv med nye viskere reduseres sikten med en slitt frontrute. Gå også over front- og baklysene for å sjekke om de er riktig innstilt, og vær varsom når du kjører i styrtregn.

Slik skifter du vindusviskere:

Les bruksanvisningen: Skifter du vindusviskerne selv og har funnet de riktige viskerne til din bil, lønner det seg å lese bruksanvisningen og sjekke viskerdeler i esken.
NAF SENTER

På tide å bytte vindusviskere?

Gode vindusviskere er viktig for å sikre god sikt og trygg kjøring. Vi anbefaler at du sjekker vindusviskerne regelmessig, spesielt på høsten da det er mørkere og ofte mer nedbør.

Skift av vindusviskere på bil hos NAF Senter Bergen Kokstad

Publisert: 10. desember 2021

Sist oppdatert: 4. juli 2024

Tom Andre Nilsen,

Les også


Fant du det du lette etter?