Familiebiltest: JAC e-JS4

Kan JAC e-JS4 fungere som familiebil for kravstore nordmenn? Det gjenstår å se etter hvert som modellen får prøvd seg i det norske markedet, men i vår test kommer den til kort mot sterke (og dyrere) konkurrenter.


Sølvgrå JAC e-JS4
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

JAC e-JS4

Pluss:

  • Pris

Minus:

  • Lite bagasjerom sammenlignet med konkurrentene i testen
  • Lite benplass foran med stor bilstol bak
  • Veldig lav nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Med 83 centimeter inn til bakseteryggen har e-JS4 det korteste bagasjerommet i testen. God avstand fra gulvet og opp til toppen av seteryggen bidrar til at du likevel får pakket mye før bagasjerommet er fullt.

Under gulvet er det et lite rom med plass til ladekabel. Vi får greit plass til barnevogna i bagasjerommet, men da er det ikke rom for å pakke så mye mer.

Hvor mye bilen kan lastes med

Et problem for JAC e-JS4 som familiebil er at den har svært begrenset nyttelast. I vognkortet er bilens oppgitte nyttelast på kun 300 kilo. I vår test veier bilen 20 kilo mer enn den oppgitte egenvekten, som reduserer den reelle nyttelasten til 280 kilo – aller minst blant bilene i testen. Dette blir i knappeste laget for en familie som ønsker å ha med seg litt mer enn bare det nødvendigste på tur.

Plass til bilstol og passasjer

Med den minste bilstolen i baksetet har testpassasjer Nils på 189 cm god plass til beina foran i e-JS4. Med den største bilstolen har han derimot svært begrenset plass og må sitte skjevt med beina.

Pris

En av de store fordelene ved JAC e-JS4 er prisen. Vår testmodell koster 374.900 kroner, som betyr at JAC e-JS4 er den billigste bilen i testen. Dette kan bidra til at e-JS4 blir et attraktivt alternativ for familier til tross for at den ikke scorer høyest i vår test.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?