Familiebiltest: Maxus Euniq6

Maxus Euniq6 scorer veldig bra i alle kategorier i familiebiltesten, utenom én. Og det er en viktig kategori for det som skal være en familiebil.


Grå Maxus Euniq6
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Maxus Euniq6

Pluss:

  • Pris
  • Stort bagasjerom
  • God benplass foran med stor bilstol bak

Minus:

  • Veldig lav nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Bagasjerommet i Euniq6 er stort, og det blir enda større om du fjerner gulvet. Her får du plass til det meste du ønsker å ha med på bilferien. Vi får plass til test-barnevogna og mye mer.

Hvor mye bilen kan lastes med

Men det er likevel ikke bare for en familie å fylle opp bagasjerommet, for her vi kommer til det store problemet med Euniq6: Nyttelasten er for lav.

Ifølge vognkortet har Euniq6 en nyttelast på 325 kilo. Når vi kjører bilen på vekta, veier den 35 kilo mer enn det som er oppgitt i vognkortet, som betyr at vi sitter igjen med en faktisk nyttelast på 290 kilo. Det er såpass lavt at en familie på tur raskt vil komme over grensen for overlast. Det er for eksempel for lavt til at fire passasjerer på 75 kilo kan være med i bilen, selv om ingen av dem har med seg noe som helst bagasje.

Plass til bilstol og passasjer

I bilstoltesten gjør Euniq6 det bra, og testpassasjer Nils på 189 cm opplever å ha god plass til beina selv med den største bilstolen bak ham. Faktisk mener Nils at Euniq6 har best benplass blant samtlige biler i testen.

Pris

Prismessig er Euniq6 en bil som vil passe mange familiers budsjett – vår testmodell koster 419.900 kroner. Dette er standardprisen for en 5-seter inkludert «Exclusive Pakke».

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?