Familiebiltest: Volkswagen ID.Buzz

Bilen utmerker seg med svært god bagasjeplass – perfekt for familier som vil ha med seg mye på tur. Samtidig bør du ha nyttelasten i bakhodet mens du pakker.


Sitrongul og hvit Volkswagen ID. Buzz Pro
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Volkswagen ID.Buzz

Pluss:

  • Svært god plass i bagasjerommet
  • Bakseter kan justeres etter behov for plass
  • Plass til tre bilstoler i bredden

Minus:

  • Burde hatt høyere nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Bilen utmerker seg naturlig nok med svært god bagasjeplass. Bagasjerommet er bredt og langt, og du har i tillegg et ganske stort rom under gulvet.

ID.Buzz har ikke overraskende svært god plass til barnevogna i bagasjerommet. Med bakseter som kan justeres frem og tilbake har du også mulighet til å gjøre bagasjerommet 12 centimeter større.

Hvor mye bilen kan lastes med

Der mange elbiler har for lav nyttelast til at du faktisk kan fylle bagasjerommet, har ID.Buzz akseptabel nyttelast selv om bilen i vår test veier nesten 30 kilo mer enn det som står oppgitt i vognkortet.

Selv om vi gjerne skulle sett at nyttelasten var enda høyere i en bil med så god bagasjeplass, betyr 425 kilo i beregnet nyttelast at du for eksempel kan ha med fire passasjerer på 75 kilo som alle har med 25 kilo bagasje hver.

Plass til bilstol og passasjer

ID.Buzz er ikke blant bilene i testen med best plass til passasjeren foran når en stor bilstol er plassert i setet bak, men testpassasjer Nils på 189 cm beskriver benplassen som godkjent. Vår test viser at ID.Buzz også har plass til tre store bilstoler ved siden av hverandre i baksetene.

Pris

Startprisen på Volkswagen ID.Buzz er 545.975 kroner, mens prisen på vår testmodell er 691.075 kroner. Mange familier skulle nok gjerne sett at prisen var noe lavere, men sammenlignet med prisene på en rekke andre populære modeller på det norske markedet, er dette en pris som vil være innenfor manges rekkevidde.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?