Dette er årets beste bilkjøp – vinneren kan overraske deg

Motor har pekt ut hva de mener er det beste bilkjøpet i 2022. Kun én elbil hindrer Volkswagen ID.Buzz fra å nå helt til topps.


Hvert år kårer Motor hva som har vært årets beste bilkjøp. Hva som er det beste bilkjøpet for deg vil selvfølgelig avhenge av dine behov, men juryen har ut fra et sett med kriterier funnet de bilene de mener skiller seg positivt ut.

– Vi har lagt vekt på hva det koster å kjøpe og eie en ny bil. Disse regnestykkene er et viktig premiss for rangeringen vi har kommet fram til, sier redaktør i Motor, Peter Raaum.

Leveringsproblemer

Motor-journalist Øivind Monn-Iversen sier bilene på toppen av listen skal være trygge kjøp, og ha en pris på et edruelig nivå for folks lommebok.

– Det skal også være en bil som tilfredsstiller viktige krav som plass, komfort, rekkevidde og kjøreegenskaper, sier Monn-Iversen.

Et fast kriterium er at bilen skal kunne leveres i innebærende år, men på grunn av de omfattende leveringsproblemene på elbiler har juryen ikke vært like strenge på dette i 2022-kåringen.

Noe overraskende vinner

Her er topplisten for årets beste bilkjøp i 2022:

10. Volvo C40

9. Kia Niro EV

8. Mercedes EQE

7. Nissan Ariya

6. Toyota bZ4X

5. Volkswagen ID.5

4. BMW iX1

3. Renault Megane E-Tech

2. Volkswagen ID.Buzz

1. BMW i4 eDrive40

BMW i4 er ikke en bil du umiddelbart tenker på som en klassisk familiebil, og kan derfor være et noe overraskende valg på førsteplassen.

Hør begrunnelsen for hvorfor BMW stikker av med seieren i siste episode av Elbilpodden!

Der får du også vite hva som hindret Volkswagen ID.Buzz fra å gå helt til topps.

Les mer om årets beste bilkjøp hos Motor!

Dette er Elbilpodden

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF. Programleder Anette Berve har aktuelle gjester i studio hver uke. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste at du lurte på.

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify eller i iTunes. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 25. november 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Fant du det du lette etter?