NIO vil dele batteribytte-teknologi

NIO-grunnlegger William Li forteller i Elbilpodden at han er åpen for å dele teknologien bak batteribyttestasjonene, hvis andre merker vil følge i deres fotspor.


Mann på scenen foran publikum
William Li på scenen. Foto: Anette Berve / © NAF

– En helt ny brukeropplevelse

Den unge bilprodusenten NIO markerte nylig sin ekspansjon inn i flere europeiske land med et storslått event i Berlin.

Grunnleggeren William Li forteller til Elbilpodden at han har brukt flere år på å skape en brukeropplevelse som skiller seg ut fra konkurrentene. Han omtaler kundene konsekvent som «brukere» og deler med glede teknologien sin.

– Jeg tror andre merker ikke har lykkes med batteribytte fordi bilen ikke ble bygget for det, forklarer Li.

– Du må bygge bilen for batteribytte, men batteribytte handler også om mer enn bare teknologi, men et system. Det er et konsept som består av lading, bytting og oppgradering, forteller Nio-sjefen til Elbilpodden.

Li forteller at han brukte flere år på å tenke ut hele konseptet gjennom hele bilens levetid, og sier han med glede deler teknologien sin.

– Ja! Vi åpner med glede vår teknologi for andre merker.

Leser de norske tilbakemeldingene

Hver tirsdag leser Li gjennom tilbakemeldingene fra de norske kundene. I løpet av de siste årene har de fått 2000 tilbakemeldinger fra kunder.

Ett eksempel på tilbakemeldingene de har gjort noe med er å forbedre hurtiglading, spesielt forvarming av batteri før hurtiglading.

– En bruker betyr lengre kundeforhold. Det er et annerledes mindset og handler om langsiktighet, sier Li.

Hør hele intervjuet i Elbilpodden!

Dette er Elbilpodden

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF. Programlederne har aktuelle gjester i studio hver uke. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste at du lurte på.

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpoddeni Spotify her, eller i iTunes her. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 31. oktober 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Anette Berve,

Fant du det du lette etter?