Ambisiøs ladeoperatør: – Skal kunne lade tusen elbiler samtidig!

Med synlig prising og kortbetaling fra dag én har Uno-X inntatt lademarkedet som en av de billigste ladeoperatørene.


– Vi har store visjoner for lading i Uno-X. Hvis du summerer opp Uno-X-stasjonene, YX-stasjonene og de snart over 670 Rema 1000-butikkene, har vi et fremtidig potensial på rundt 1000 lokasjoner i dette landet.

Det sa Reitan Retail-leder Ole Robert Reitan under åpningen av den første Uno-X-ladestasjonen i Norge i midten av november 2022.

To menn håndhilser
Jon-Ivar Nygård og Ole Robert Reitan under åpningen av den første Uno X-ladestasjonen i Norge. Foto: Anette Berve / © NAF

Stasjonen med to 300 kW-lynladere som kan lade fire biler på Gulskogen i Drammen var den første av mange ladestasjoner fra Reitan-eide Uno-X. De neste ladestasjonene ble åpnet på Voss, på Gol og i Arendal.

– Ting skal gjøres billig og enkelt. Vi er stolt av å tilby lading for alle uansett betalingsmåte og uansett bilmerke, sier Reitan, som er administrerende direktør for Reitan Retail.

– Lade tusen elbiler samtidig

I etterkant av åpningen ble daglig leder Jens Haugland i Uno-X Norge invitert til Elbilpodden for å snakke om veien videre for Uno-X som ladeoperatør.

Haugland røpet at Uno-X har en ambisiøs plan, uten å ville gå i detalj.

– Vi har en eier i Reitan-familien som er kjent for å ikke gjøre noe halvveis når de først skal gjøre noe. Ole Robert har sagt at det skal ikke ta for lang tid før du kan lade tusen biler samtidig i Norge og Danmark, sier Haugland.

Uno-X har satt prisen på lading til 6,50 kr per kWh, som er relativt billig i dagens marked. De første ladestasjonene de har bygget gir 300 kW eller 150 kW fordelt på to biler.

– Er det lista dere legger dere på på alle lokasjonene?

– Ja, minst. Det handler om at vi må gjøre det som er rett for oss i dette markedet. Vi ønsker å bruke teknologien vi ser blir riktig fremover. Hastighet og enkelhet er begreper som alltid skal være knyttet opp mot merkevaren til Uno-X, sier Haugland.

En kvinne og en mann foran et studio
Programleder anette berve og episodens gjest, daglig leder jens haugland i uno-x norge. foto: Kasper Furulund Frøjd. © NAF

Kun kortbetaling

I jungelen av apper som finnes for å betale for lading har mange etterspurt kortbetaling på ladestasjonene. Uno-X har valgt å installere kortterminaler på sine ladestolper, og har dette som eneste betalingsløsning.

– Vi gjør det vi mener er riktig for oss. Det pågår mange debatter rundt betalingsformer, og noen kan mene at kortbetaling ikke er fremtiden. Men med all respekt så har Uno-X en del kunnskap om hva som funker langs veien i dag, sier Haugland.

Haugland har flere argumenter som forklarer hvorfor Uno-X utelukkende går for kortbetaling, som du kan høre i siste episode av Elbilpodden!

Dette er Elbilpodden

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF. Programleder Anette Berve har aktuelle gjester i studio hver uke. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste at du lurte på.

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify eller i iTunes. Du finner også episodene av Elbilpodden her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 9. desember 2022

Sist oppdatert: 3. april 2024

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?