Bullitt STePS eBullitt 6100

Sykkelen STePS eBullit 6100 får gode score på nesten alle områder i testen som ADAC har gjort av lastesykler. Men den får trekk for helseskadelige stoffer i selene som skal brukes til å feste barna.


Produktbilde av Bullitt STePS eBullitt 6100.
Bullitt eBullitt 6100. © NAF

Test av to hjul lastesykler 2022

El-lastesykkel fra Bullitt

Testår: 2022
Modell: STePS eBullitt 6100
Forbrukerkontakt: Sykkelsentralen
Pris: kr 65 800
Totalsum: 5.0

Sporty og god lastesykkel fra Bullitt

eBullit 6100 er en sporty og god lastesykkel, med solide bremser og gode tekniske løsninger. NAF har også testsyklet sykkelen fra Bullit og var veldig fornøyd med kjøreegenskapene til sykkelen.

Det er gode justeringsmuligheter for sete og styre, og sykkelen er komfortabel å kjøre. Displayet er også tydelig og lett å lese. Lasteboksen har god polstring i seter for barna, og barnas hode er godt beskyttet ved en velt.

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Vi har laget et sykkelmedlemskap for deg med ett mål: Å skape en tryggere og enklere sykkelhverdag.

Illustrasjon av mann med hund på sykkel

Helseskadelige stoffer i stroppene

Nedsiden ved sykkelen er at det er helseskadelige stoffer i enden av stroppene som brukes til å feste barna. Stoffet som er funnet er DEHP, og dette er et stoff som ikke skal benyttes i denne type produkter i henhold til europeisk regelverk. Testlaboratoriet ADAC bemerker at det er en risiko for at barna putter stroppe-endene i munnen, og på den måten kan få i seg det helseskadelige stoffet. Dette er noe man bør være OBS på dersom man har små barn i lasteboksen.

Dette trekker ned helhetsvurderingen av sykkelen slik at den totalt sett får en svak vurdering av ADAC. På den annen side så er dette noe som produsenten med enkelhet kan gjøre noe med.

Laboratoriet bemerket også som et minus at forhjulet trekker litt til venstre ved hard nedbremsing, samt at forhjulet ligger til høyre for styret når du svinger sykkelen hardt til venstre.

Produktfakta

MotorShimano STePS
Antall girikke spesifisert
Batteri (Wh)418 Wh
Type av bremserikke spesifisert
Egenvekt (målt) 47 kg
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)204 kg
Makslast i lasteboksikke spesifisert
Maksvekt førerikke spesifisert

Resultater fra laboratorietest

Rekkevidde (Ifølge R200)45,5 km
Rekkevidde oppmålt (gjennomsnitt)55,1 km
BremserGod
Ladetid batteri3:10
Samlet vurdering*5.0

*ADAC vurderer syklene helhetlig etter kriteriene god, tilfredsstillende og dårlig.

ADAC har vurdert fem faktorer ved syklene; kjøreegenskaper, drivverk og motor, håndterbarhet og komfort, sikkerhet og kvalitet og skadelige stoffer. På hvert av områdene er syklene gitt en score på en skala fra 0.6 til 5.5, der 0.6 er svært god og 5.5 er dårlig. Tallene er lagt sammen til en helhetlig score for hver av syklene.

Publisert: 16. september 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?