Test av sykkelvogn:

Hamax Cocoon

Hamax Cocoon er en elegant sykkelvogn med høy kvalitet og mange finesser, men med en utforming som ikke passer alle. Med en total score på 3.4 av 5 poeng, havner den i midtsjiktet i vår test av sykkelvogner.


gutt smiler i grå sykkelvogn
Hamax cocoon: Denne Hamax vognen er av høy kvalitet og byr på flere praktiske og brukervennlige løsninger. © NAF

Produktinformasjon

Merke/modell: Hamax Cocoon
Type: Multisportsvogn
Egnet for: Sykling, skigåing, løping og spasertur
Pris: Fra 11 999 kr

Testresultat: 3.4 av 5 mulige poeng

Hamax Cocoon skiller seg ut blant sykkelvognene i testen med sitt elegante og strømlinjeformede utseende. Dette er en vogn som tar seg godt ut i et urbant miljø, og mange vil nok sette pris på utformingen av vognen.

Blant testdeltakerne er det delte meninger om vognen. Det viser først og fremst at det er viktig å velge sykkelvogn ut i fra eget behov.

Solid vogn med gode kjøreegenskaper

Testdeltakerne var enige om at dette er en solid vogn som virker stabil og trygg, og som er god å sykle. Selv om vognen er litt tung og er forholdsvis stor, så får den også gode skussmål for trillefunksjonen.

En av de som likte vognen veldig godt var Aiysha som også testet sykkelvogner for NAF i 2018. Hun sammenlikner Hamax Cocoon med testvinneren Hamax Outback, og mener at Cocoon kommer klart best ut.

kvinne og barn i sykkelvogn
Turgåing: Solid håndbrems gjør det enkelt å trille vognen. © NAF
«

Hamax Cocoon er en Rolls Royce versjon med mange nye funksjoner og løsninger som gjør det mer behagelig for både barn og voksne.

En av deltakerne opplevde det som utrygt at hun ikke hadde samme oversikt over sykkelfestet som på de andre vognene. Det gjorde at hun snudde seg gjentatte ganger for å følge med på vognen. Muligens er dette en vanesak, og det ble ikke bemerket av andre deltakere.

Brukervennlige løsninger

Hamax Cocoon har enkle og brukervennlige løsninger for å skifte forhjul og festearm, og dette ble satt pris på av deltakerne. Vognen leveres med et trillehjul som kan settes foran i stedet for festearmen til sykkel. I tillegg kan du kjøpe et større jul til jogging.

Foto 1: © NAFFoto 2: Allsidig bruk: Enkel montering av både joggehjul og trillehjul foran på sykkelvognen. © NAF
hamax sykkelvogn produktbilde
produktbilde hamax grå sykkelvogn

Den fikk også ros for en solid håndbrems på håndtaket, noe som kan være en fordel når du skal trille vognen i nedoverbakke. Selene var også enkle å feste, så enkle at noen av ungene klarte å gjøre dette selv.

God komfort for barna

Cocoon får skryt av deltakerne for den gode komforten, med polstrede seter og seler, og med justerbar rygg. Seteryggene kan justeres individuelt, slik at det ene barnet kan legges i sovestilling, mens det andre er våkent. I tillegg har den en hard bunn, som gjør det stødig og trygt for barna å gå inn i vognen på egen hånd.

Når det gjelder plassen til barna, var det delte meninger hos de som syklet med to barn. Noen av deltakerne mener at sitteplassen er godt gjennomtenkt og at det er romslig plass til to barn, mens andre opplevde plassen som litt knapp til to stykker. Det er spesielt beinplassen som kan virke liten. Dette vil sikkert avhenge av størrelsen på barna, og det er en fordel å prøve vognen for å se om den passer til deg og dine barn.

produktbilde hamax sykkelvogn
God komfort: Sykkelvognen har godt polstrede og individuelt nedfellbare seter. © NAF

Lite plass til bagasje

Cocoon har en annen løsning for bagasje enn de andre vognene i testen, med en veske som henges bak på vognen, liknende det du kan finne på barnevogner.

Vesken skapte ikke den helt store begeistringen hos flertallet av deltakerne, som mente de hadde behov for mer bagasjeplass. Med lite beinplass, var det heller ikke mye rom til å sette varer fremme hos barna. Noen likte likevel løsningen, så dette er igjen et spørsmål om smak og om hvilke behov du har. Antakeligvis er det også mulig å legge noe bagasje bak seteryggen til barna, men det virker ikke som om denne plassen er beregnet til det.

Foto 1: Bagasjeplass: Avtagbar bagasjeveske med relativt begrenset plass. © NAFFoto 2: Bagasjeplass: Avtagbar bagasjeveske med relativt begrenset plass. © NAF
hamax sykkelvogn produktbilde bagasjerom
hamax sykkelvogn produktbilde bagasjerom

Både tommel opp og ned fra barna

Et lite flertall av ungene ga tommel opp, syntes vognen var romslig og koselig og at det var stas å kunne feste selen selv. Andre syntes det ble litt trangt og ga tommel ned.

«

God å sitte i, og god plass til Peppa og Løvebamsen

Produktegenskaper

Antall seterTo (fås også som enkeltvogn)
BagasjeplassNei, men men tilhørende handlenett som kan festes på vognen.
SammenleggbarJa
BremserHåndbrems
HjulLite forhjul som kan påmonteres til trilling
EkstrautstyrJoggehjul og babysete selges separat

Sykkelvognene vi har testet:

Publisert: 1. juni 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Fant du det du lette etter?