Test av sykkelvogn:

Thule Chariot Sport 2

Thule Chariot Sport 2 kommer svært godt ut av vår test av sykkelvogner. Dette er en solid og sporty vogn som gjør det like bra i byen som i skogen.


to barn i gul sykkelvogn
Thule chariot sport 2: En solid, multifunksjonell modell med gjennomgående gode tilbakemeldinger. © NAF

Produktinformasjon

Merke/modell: Thule Chariot Sport 2
Type: Multisportsvogn
Egnet for: Sykling, jogging, spaserturer og skigåing
Pris: 16 499 kr

Testresultat: 4,4 av 5 mulige poeng

Med Chariot Sport 2 har Thule klart å lage en solid vogn som samtidig er lett og funksjonell nok til å ta med på sykkel- eller løpetur i skogen. Vognen scorer bare hårfint dårligere enn testvinneren Hamax Outback.

Funksjonell og solid

En solid og trygg vogn som er god og stabil å sykle med. Det er konklusjonen fra deltakerne i testen, som gir Thule Chariot Sport 2 svært jevne og gode tilbakemeldinger på det aller meste.

De aller fleste opplever vognen som lett og god å trille, men den får enkelte tilbakemeldinger på at trilleløsningen med to forhjul begrenser manøvreringsmuligheten noe, i likhet med søstermodellen Chariot Lite. Vognen kan også leveres med joggehjul foran, som gjør den enkel å manøvrere på løpetur og skogstur.

I likhet med Thule Chariot Lite, får den skryt for brukervennlighet og funksjonelle løsninger. Bremse på håndtaket, lett å feste setebelter, lett å ta av hjul og festearm, forhjul som kan snus opp ned og som også kan låses for tyverisikkerhet, dette er noe av det deltakerne trekker frem som brukervennlige løsninger.

Brukervennlig: Testdeltakerne gir sykkelvognen plusspoeng for flere praktiske løsninger.

Et par av deltakerne opplevde det som litt tungt å koble festearmen til sykkelen, mens flertallet likte løsningen. Thule har en egen løsning der det er en kule på enden av festearmen, og denne kulen skal tres inn i festet som sitter på sykkelen. For å få det til må du manøvrere vognen i riktig stilling. Det vil nok være en fordel å ha litt plass rundt deg når du gjør det, i tillegg til at det er best å gjøre når vognen er tom.

«

En svært funksjonell vogn med imponerende gode, gjennomtenkte, intuitive og godt designede løsninger, men koster også deretter.

God plass til barna

Testdeltakerne var enige om at det er god plass i vognen, også til to barn. Vognen fikk også gode tilbakemeldinger på komfort med polstring i setet og i ryggen, og for mulighet for å justere seteryggen enkelt ned til liggemodus.

gul thule sykkelvogn produktbilde
Plass til to: God sitteplass i sykkelvognen, med justerbar seterygg. © NAF

Avtagbar bagasjelomme

Thule har valgt å lage en bagasjelomme som kan tas av. Dette er gjort for å gjøre vognen bedre egnet til å løpe med, noe de fleste av deltakerne mente var en god løsning. Det ble bemerket at dette var en mer optimal løsning enn på Thule Chariot Lite som kun har et åpent nett til oppbevaring av bagasje uten beskyttelse mot regn. Flertallet syntes at løsningen ga god bagasjeplass, og det var bare et av foreldreparene som opplevde at det ble for lite plass.

Foto 1: © NAFFoto 2: Bagasjeplass: Avtagbar bagasjebærer med ekstra stor oppbevaringsplass. © NAF
gul thule sykkelvogn produktbilde
gul thule sykkelvogn produktbilde

Enkel å legge sammen

NAF har testet hvordan vognen er å legge sammen og å slå opp. Dette er enkelt å gjøre for en person, og vognen blir kompakt og grei sammenlagt. Med en vekt på 16 kg er den litt tyngre å håndtere enn en del av de andre vognene i testen.

Tommel opp fra alle barna

Her var det full score og tommel opp fra alle barna. Fargen var populær, det var god plass og det var fine lommer til å ha ting oppi.

«

Den gule er kulest!

jente smiler i gul sykkelvogn
Barnas vurdering: Thule Chariot Sport 2 var populær blant barna. © NAF

Produktegenskaper

Antall seterTo (fås også som enkeltvogn)
BagasjeplassEkstra stor bagasjebærer, avtakbar
SammenleggbarJa
BremserHåndbrems
HjulTo hjul foran kan monteres slik at de ikke er i kontakt med bakken. 
EkstrautstyrJoggekit med stort forhjul og meier til skigåing

Sykkelvognene vi har testet:

Publisert: 1. juni 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Fant du det du lette etter?